מתכון לפיצה איטלקית:

מרכיבים:

לבצק:

4 כוסות קמח

2 כפות שמרית

1/2 כפית מלח

4 כפות סוכר

1/3 כוס שמן

ביצה

מים פושרים- לפי הצורך

לרוטב:

קופסת רסק עגבניות

2 עגבניות מגוררות

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

1/2 כפית אורגנו

מלח ופלפל

לתוספות:

זיתים קצוצים

פטריות פרוסות

גמבה אדומה/צהובה/כתומה קוביות קטנות

גרגרי תירס

בצל פרוס לטבעות

גבינת מוצרלה

גבינה בולגרית מפוררת

מתכון לפיצה איטלקית – אופן ההכנה:

מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב, ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד. משמנים את כדור הבצק ומתפיחים אותו כשעה בקערה מכוסה במגבת.

בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת מוסיפים את השום ולאחר כחצי דקה מוסיפים את העגבניות המגוררות, מערבבים ומוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. נותנים לרוטב להמשיך לרתוח ולהתגבש, ומסירים מהאש לאחר כ-5 דקות.

מקמחים קלות משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים בגודלם, מרדדים את הבצק לגובה של חצי ס"מ.

מורחים את הרטוב על הבצק המרודד ומכניסים למדף התחתון בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. כשהפיצה מתחילה מתחילה להזהיב, מוציאים אותה מהתנור ומפזרים את הגבינות ואת התוספות לפי בחירה. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות ומכניסים את הפיצות עד להכנתן.