מתכון לקיש פטריות:
שירן שלו מציעה לכם לקחת פסק זמן ממירוץ החיים ולהתפנק עם קיש פטריות עסיסי ונהדר. כך תכינו אותו, שלב אחר שלב.
מרכיבים לקיש פטריות:
200 גרם בצק עלים קנוי (שהופשר לילה במקרר)
כף חמאה
בצל גדול
חבילת פטריות שמפניון טריות (אפשר לגוון ולהוסיף עוד סוגים על פי טעמכם האישי)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
אגוז מוסקט, מלח ופלפל
אופן הכנה:
קוצצים את הבצל לקוביות, ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
מחממים מחבת עם חמאה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, ולאחר כשתי דקות את הפטריות הפרוסות, מאדים במחבת עד להזהבה קלה ומסירים מהאש.
מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והביצים, כאשר תערובת הבצל והפטריות מתקררת מעט מעבירים גם אותה לקערה, מערבבים ומתבלים.
פורסים בצק עלים על משטח עבודה, קורצים עיגולים שיתאימו בגודלם לתבנית שקעים, ומעבירים אותם לתבניות שקעים משומנת. יוצקים את הבלילה מעל בצק העלים שבתבנית ואופים עד שהקישים מזהיבים.
מומלץ לפזר מעל כל שקעה גבינה צהובה או מוצרלה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים