במיוחד לקראת החורף שבדרכו אלינו, קבלו מתכון למרק אפונה קטפתי, קל להכנה וטעים

מצרכים להכנת מרק אפונה:

1 תפוח אדמה
1 בצל
500 גרם אפונה (ניתן להשתמש באפונה קפואה)
מעט פלפל ומלח
שמן זית
קורט אגוז מוסקט

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל שקצצנו ותפוח אדמה חתוך לחתיכות גסות בלבד בסיר רחב. מוסיפים מעט פלפל, מלח ואגוז מוסקט. לאחר מכן, הוסיפו את האפונה, טגנו מספר דקות יחדיו ולאחר מכן הוסיפו מים חמים. הביאו את המים לרתיחה והמשיכו לבשל באש בינונית עוד מספר דקות. לאחר מכן, הנמיכו את האש והמשיכו בבישול לעוד 30 דקות.

לאחר מכן, כשכל הירקות רכים, טחנו את המרק בעזרת בלנדר יד. טעמו את המרק ותקנו את התיבול לפי הטעם. כעת, המרק מוכן. אתם יכולים לבחור האם לאכול אותו כעת או לתת לו להצטנן מספר שעות ולהגיש אותו קר.

מומלץ בעת ההגשה לזלף מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס מעל המנה.