בדיוק מה שאתם צריכים: 5 מתכונים לשייקים בריאים

בדיוק מה שאתם צריכים: 5 מתכונים לשייקים בריאים

הגוף שלנו זקוק לקצת אנרגיה אחרי צום כיפור, וזו בדיוק ההזדמנות להזין אותו בשייקים בריאים ומרעננים. סידרנו לכם 5 מתכונים לשייקים מפירות, שתשמחו לאמץ לשבוע הקרוב ולא רק

author-image

1. שייק אבטיח קוקוס

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 כוסות קוביות אבטיח קרות
1 כוס מיץ קוקוס
מיץ של 1 לימון ליים/ מים
חופן נענע/ בזיליקום טרי
קוביות קרח

אופן ההכנה:
1. לתוך בלנדר מכניסים אבטיח, מי קוקוס ומיץ ליים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים קרח ונהנים!


2. שייק סלק ופירות יער

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 סלק קטן, קלוף וקצוץ גס
1 כוס פטל קפוא
2 כוסות (45 גרם) עלי תרד דחוסים
3 שזיפים מיובשים, מושרים ב-1/2 כוס מים למשך שעה
1 פלח קטן של לימון (כולל הקליפה)
1-2 כפיות אבקת עשב חיטה (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב / מים

אופן ההכנה:

1. בבלנדר, מניחים את השזיפים ומי ההשריה שלהם ומוסיפים את שאר מרכיבי השייק. ניתן להוסיף 4-5 קוביות קרח.

2. טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. טועמים ומתקנים את המתיקות / החמיצות באמצעות תוספת לימון או תמצית וניל, אם צריך.

3. יוצקים לקערה או לכוס גבוהה, מוסיפים מעל פירות יער / פירות טריים לבחירה ונהנים!


3. שייק יוגורט מנגו ומלון | חלבי

(צילום: שטארסטוק)

1 כוס מלון, חתוך לקוביות
3/4 כוס יוגורט
2 מנגו קפואים (או כ-3/4 כוס, אם הן פרוסות)
1/2 כוס חלב/מיץ תפוזים
מעט מיץ לימון ליים
צרור קטן של נענע (5-10 עלים מופרדים)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בבלנדר, עד לקבלת תערובת חלקה במשך דקה.

2. בודקים את מידת הסמיכות. אם מעוניינים שהשייק יהיה סמיך יותר, מוסיפים מעט בננות קפואות או קרח. אם מעוניינים בשייק דליל יותר, מוסיפים עוד חלב (או מיץ תפוזים). יוצקים לכוסות ומגישים.

טיפ: אם רוצים לקבל שייק מתוק יותר, מוסיפים מעט דבש.


4.  מתכון לשייק ירוק

(צילום: שטארסטוק)

מנות: 2 | פרווה

מצרכים:
3 כוסות תרד
1 תפוח ירוק מזן גרני סמית, קצוץ גס
2 כוסות מי קוקוס
1 קיווי, קלוף וחתוך לרבעים
1 בננה, חצויה לשניים שהוקפאה במשך 15 דקות לפחות
3 כפות זרעי צ'יה (לא חובה)
1 כפית דבש או יותר, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים את התרד, התפוח ומי הקוקוס לתערובת חלקה.

2. מוסיפים את הקיווי, חצאי הבננה הקפואה, זרעי הצ'יה והדבש וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם קרמי חלק.

3. יוצקים את שייק לכוסות גבוהות ומגישים מיד קר


5. מתכון לשייק טרופי

מנות: 2 | פרווה

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
2 כוסות מנגו חתוך לקוביות
חצי כוס תותים/פטל פרוסים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 ו1/2 כוסות מים
קוביות קרח

אופן ההכנה:
1. לתוך בלנדר מכניסים את מיץ התפוזים, המנגו והתותים/הפטל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
2. מכבים את הבלנדר ומוסיפים את המים לתערובת
3. מוסיפים קרח ונהנים!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
מיץ
נועם | 03-12-2020 6:19
המיצים האלה מוכרים לנו זבל