36 שנות מאסר גזר היום בית המשפט העליון באוסטרליה על קודי הרמן, הצעיר שאנס ורצח את הסטודנטית הישראלית איה מסראווה בתחנת הרכבת במלבורן בחודש נובמבר האחרון.

במהלך משפטו הודה הרמן שהכה את מסארווה לפחות 13 פעמים באמצעות מוט ברזל, אנס אותה ואחר כך העלה אותה באש. משפחתה של הצעירה בת ה-22 מבאקה אל-גרבייה הגיעה אל הדיון היום בית המשפט במלבורן.

השופטת בדיון אליזבת הולינגוורת' אמרה לרוצח: "הרצח היה מתקפה אקראית של זרה מוחלטת. היא לא עשתה דבר מלבד לחזור לדירתה" לדבריה היחס לגופתה של הצעירה היה "חמור ומבזה ומעיד על חוסר כבוד לה".

עוד ציינה השופטת כי מסארווה הייתה לבדה ולא חשדה במאום, הייתה קטנה פיזית בהשוואה לרוצח ולא הייתה לה יכולת להימלט או להגן על עצמה. לדבריה: "נשים צריכות להיות חופשיות ללכת ברחובות לבד מבלי לפחד להיות מותקפות על ידי זרים".