בטקס פרסי אקו"ם שהתקיים הערב (רביעי) קיבלו פרס משותף על מפעל חיים ברי סחרוף ורמי פורטיס.
רמי פורטיס אמר לסרוגים על זכייתו בפרס: "הרגשה מרגשת ונעימה, לא ציפיתי לקבל פרס על העבודה שלי, וזה בהחלט מעמד מרגש. גם לא ציפיתי לקבל פרסים – זה היה מפתיע", וחושף מה היעד הבא אחרי אקס פקטור.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
על הפרס עם ברי סחרוף אומר פורטיס "הוא כמו משפחה שלי, זה היה מתבקש. אוי ואבוי אם הייתי מקבל את הפרס לבד או הוא לבד. אני מאושר שזה לשנינו ביחד".
על חזרה למסך לאחר עידן אקס פקטור: "לא נראה לי שבזמן הקרוב", אומר פורטיס, "אני לא חושב שאני אחזור לתכניות מוזיקה – זה לא כל כך מעניין אותי. אני יותר מוזיקאי. אם תהיה טלוויזיה מעניינת ולא מהסוג הזה אז אולי. הריאליטי 'משומש' – זאת המילה המדוייקת. זה שיבט את עצמו אין שום חדש תחת השמש ובא לי להמציא דברים חדשים זה כל העניין".
על היצירה הבאה: "מוזיקלית אני מנסה לבנות את האלבום הבא בהיגיון, אלבום זה משהו כללי אני קורא לזה העבודה הבאה שלי. זה בעולם האמנות הפלסטית. עדיין לא סגור אבל יש כל מיני רעיונות".
פרס אקו"ם למפעל חיים: ברי סחרוף ורמי פורטיס
בפרס למפעל חיים זכו ברי סחרוף (בפרס ע"ש נעמי שמר) ורמי פורטיס (בפרס ע"ש אהוד מנור). באופן יוצא דופן, הוחלט ששניהם יזכו בקטגוריה הנחשבת ביותר יחד."ההחלטה להעניק פרס מפעל חיים לרמי פורטיס וברי סחרוף ביחד, נובעת מהרצון להנציח את גודל המפץ המשותף שיצרו שניהם כאשר חזרו לארץ מבלגיה בסוף שנות השמונים" נימקה הוועדה "האלבום 'סיפורים מהקופסא' שעליו חתום פורטיס, את שיריו הם הלחינו ביחד, וסחרוף הפיק מוזיקאלית, מסמן יותר מכל את לידתו של צליל הרוק הישראלי האלטרנטיבי המאופיין ביותר בכל הזמנים
בדרכם המיוחדת, מסמל כל אחד מהם את האפשרות להיות אמן אלטרנטיבי בישראל. יוצר שאינו מתכופף מול מוסכמות, ששומר על החופש והדרך, גם מול כל הפיתויים הכלכליים."
הוועדה הוסיפה על הבחירה בסחרוף: "ברי סחרוף, האיש שאינו מוכן לשחק את המשחק התקשורתי, ממעט להתראיין, אינו נוכח בטלוויזיה, ובכל זאת שומר על מעמדו כאחד המוזיקאים הנערצים ביותר.
סחרוף יצא לקריירת סולו, שברגעיה הראשונים נראתה כמו ניסיון להתמודד עם הצל הכבד שמטילה הפרסונה הפורטיסית. אבל תוך זמן קצר הוא מצא לעצמו את הקול הייחודי שלו, ומאז הם יכולים לשתף פעולה, מתי ואיך שירצו. להתחבר לסיבובי הופעות, ובעיקר, למרות גילם המתקדם, להישאר האנשים הכי צעירים ברוק הישראלי. גם אחרי גיל 60. פורטיס וסחרוף, עם הקשר העמוק למוזיקה מזרחית מצד אחד ולרוק אטלרנטיבי וPאנק מאידך, הם גם הסימבול הטוב ביותר למיש-מש הישראלי שמערבב זרמים, גלויות ומוצאים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים