הגרעין התורני 'אפיקי אורות' בעיר אופקים יוצא היום (שלישי) בקמפיין גיוס תרומות המוני, במטרה להרחיב ולהעמיק את הפעילות והעשייה הענפה בעיר.

קהילת 'אפיקי אורות' נוסדה לפני למעלה מ-20 שנה, כאשר מספר משפחות ורווקים הגיעו להתיישב בעיר הדרומית מתוך רצון להשתלב ולצמוח ביחד עם תושביה. כיום מונה הקהילה כ-100 משפחות, אם כי קיימת התנגדות רחבה לספירה מדוייקת של חברי הקהילה.

"הקהילה פתוחה ומזמינה" כך מספרים חבריה לסרוגים. "כל משפחה מחליטה כמה וכיצד לקחת חלק. כך שמבחינת הפוטנציאל, מספר חברי הקהילה מבחינתנו הוא כמספר תושבי העיר".

במשך השנים הוקמו על-ידי חברי הקהילה מיזמים שונים העוסקים בעזרה לזולת והעמקת זהות יהודית: מועדוניות לאנשים עם צרכים מיוחדים, מועדון מקדם לנוער, בית מדרש לגברים ולנשים, מדרשת בנות שירות להגברת יהדות בבתי הספר בעיר, כיתת גיור, גמ"ח המחלק מזון למשפחות נזקקות, פרויקט בר-מצווה ועוד. כלל הפרויקטים פועלים דרך עמותה ייעודית שהוקמה לשם כך.

רב הקהילה, הרב מנחם נויברגר, המהווה מגדלור רוחני וחברתי לציבור המסורתי-ציוני בעיר מסביר: "המטרה של הקהילה היא לא לבוא כגורם חיצוני, אלא להתחבר ולפעול מתוך וביחד עם תושבי העיר הוותיקים".

כאמור, לאחר שני עשורים של פעילות, לראשונה יוצאת הקהילה במבצע התרמה למשך שלושה ימים. במוקד המבצע, בניית מבנה קבע בו יופעלו המיזמים הקהילתיים. מנכ"ל העמותה, ירון בונפד, מבטיח כי "כל סכום שייתרם יוכפל, כל סכום שיוכפל- מעניק כפל כפליים לעיר אופקים".

נזכיר כי לפני כשנה וחצי חתם ראש העיר אופקים, איציק דנינו, על הסכם גג עם ממשלת ישראל, במסגרתו מתוכננות להיבנות בעיר אלפי יחידות דיור חדשות. מטבע הדברים, פעילות הקהילה בעיר תושפע מן הצמיחה ותתרחב עד מאוד, כשהיא עתידה לתת מענה לעוד אלפי תושבים חדשים.

במטה הקהילתי שהוקם לרגל הקמפיין, בטוחים בהצלחתו. לדידם, הציבור שמוקיר ומעריך את הפעילות בעיר אופקים- ישמח לקחת חלק.

בואו קחו חלק גם אתם. לאתר הקמפיין לחץ כאן.