דם חם זורם בין חברי סיעת 'מאוחדים': יונתן יוסף, אריה קינג ודב קלמנוביץ', שפנו לאחרונה אל רבה של קרית ארבע וראש ישיבת ניר, הרב דב ליאור וביקשו ממנו להכריע במחלוקת ביניהם. ההחלטה אמורה להתקבל ביומיים הקרובים.
בסרוגים נחשף כי כבר לפני שבוע וחצי הגיעו שלושת חברי הסיעה אל הרב ליאור והציגו בפניו את טענותיהם, וכן הציגו בפניו מסמכים נוספים ועוד עדויות.
לפי הסיכום הראשוני, יוסף הוא מספר שתיים ברשימה וקלמנוביץ' מספר 3, אך הסיעה קיבלה בבחירות שני מנדטים בלבד. לאור זאת התגלתה מחלוקת מי יכהן כחבר מועצת העיר ירושלים בחצי הקדנציה הראשון, כך פורסם לראשונה בקו עיתונות.
לפי המידע שהגיע: "יוסף טוען שהולכים נגדו כי הוא ספרדי וכי לא נתנו לו תפקיד, ועוד לא חתמו שם על הסכם". הוא גם טען "שלדב קלמנוביץ' יש היסטוריה של לא לקיים הבטחות, ובגלל זה הוא רוצה להיות זה שעומד במילה שלו", אומר בשיחה עם סרוגים גורם המעורה בפרטים בירושלים.
אריה קינג ניצל אותי
לפי אותו גורם, ליוסף ביקורת חריפה גם מול יו"ר הסיעה אריה קינג. "הוא דאג לתיקים לעצמו, אבל לא הסכים לתת לו כלום". והוסיף כי "קינג לא תפס עמדה חד משמעית מול הפרסומים כי אריה דרעי מבקש להדיר את יוני מהסיעה", בשל היותו נציג 'יחד', בראשות אלי ישי- יריב מר של דרעי, ואף לא תמך בו מול דרישות קלמנוביץ', חרף היותו מספר שתיים.
אותו גורם מביא את דברי יוסף: "ניצלת אותי כנכד של הרב עובדיה, עשינו לך ערבים אצל החרדים ועכשיו אתה לא נותן לי להיות מספר שתיים"?
הפנייה אל הרב ליאור בוצעה לאחר שסוכם בין השלושה מראש עוד לפני הבחירות, שהרב ליאור יהיה בורר יחיד בכל מחלוקת עתידית ביניהם בנוגע לקיום ההבנות או אי הסכמות בין חברי סיעת ״מאוחדים״.
מיו"ר מאוחדים אריה קינג נמסר בתגובה: "המקום לדון בענייני מאוחדים הוא לא בכלי התקשורת".
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
2 דיונים
אריק
מי שפרע מאנשי דור המבול יפרע מכל מי שלא עומד בדבורו. נצלת את תמימותו של ר' יהונתן בנו של הרב יעקב עובדיה זצ"ל . כל מי שעובד איתך מר קינג...
מי שפרע מאנשי דור המבול יפרע מכל מי שלא עומד בדבורו. נצלת את תמימותו של ר' יהונתן בנו של הרב יעקב עובדיה זצ"ל . כל מי שעובד איתך מר קינג מסתכסך תוך זמן קצר ניר ברקת חגית משה ושמואל שקדי יעידו על חוסר היושר שלך .
המשך 09:55 10.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יושרה
ברקת וחגית משה זה כבר יגוע לכולם. כעת מתברר שגם יונתן יוסף לא עומד בדיבורו. מהכתבה מתבררת עובדה מצערת- את ההסכם החתום על ידי כלל חברי הסיעה מסכימים כולםצלקיים מלבד יונתן יוסף.
01:31 11.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניסים
יוני יוסף הביא מקסימום 500 קול לא לשכוח שבחירות שעברו גם היה 2 מנדטים לא מגיע לו מקום שני ע"פ הצדק
23:52 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלמה
יהונתן יוסף ניבחר שני ואי אפשר לאלץ אותו להתפטר. אז שלא יתפטר. ניצלו אותו ואת סבו ואותו יזרקו. הוא יכול רק לחלום שיפנו לו את המחצית השניה אסור לו להתפטר.
20:47 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל
יהי זכרו ברוך.
20:04 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעל
אריה קינג סיים להתסיס ולהפיץ רוע ושנאה במפלגת הבית היהודי לעכשיו עבר לפגיעה בנכדו של הרב עובדיה פשוט בושה!!!
19:46 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תומך שס
נכד הרב . מה יש לך לרעות בשדות אחרים? שס היא ביתנו ולא כל מיני פטריות.
19:42 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוזר מאד
הבוחרים בחרו ברשימה שהחילה, לא בקומבינות. אם נבחרו רק שניים, אז מה לעשות ? השלישי נשאר בחוץ. מציע לדוב ליאור ולכשכמותו לקבל את הכרעת הבוחר ולא לעשות קומבינות שמתאימות למפא"י...
הבוחרים בחרו ברשימה שהחילה, לא בקומבינות. אם נבחרו רק שניים, אז מה לעשות ? השלישי נשאר בחוץ. מציע לדוב ליאור ולכשכמותו לקבל את הכרעת הבוחר ולא לעשות קומבינות שמתאימות למפא"י או למפד"ל.
המשך 18:15 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חמי
הבוחרים הצביעו עבור רשימה שמזוהה עם הרב ליאור והרב מאזוז עכשיו כשלא סופקו מספיק קולות כל אחד טוען שהשני אשם בזה ולכן פנו לבורר יפה מאד מצידם
20:07 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איך דב1ברוטציה?!
עמ שקלמנוביץ יהיה ראשון ברוטציה? קניג או יוסך צ"ל להתפטר. איך ייחזרו? יחתימו את כל ה-n-ברשימה ?! זה מגחיך. שיילכו לפי הסדר שגם הובטח לבוחר. קלמנוביץ צריך להמתין. זה כ"כ ברור. ואם קניג חושב שלא? שהוא ייפנה לקלמנוביץ. לא הוגן לקבל קולות מ-"יחד" , ולאח"כ לא לכבד נציגם. חג שמח.
20:52 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יובל
תלמיד חכם עצום, שימש ברבנות עשרות שנים
21:55 09.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר