המודעה המטושטשת: 'מכון מאיר' פרסם מודעת התנצלות
בעקבות טשטוש פניה של רותי פוגל הי"ד בעלון 'באהבה ובאמונה' מהמודעה המזמינה את הציבור לאזכרה של בני המשפחה, פרסמו בעלון מודעה התנצלות גדולה: "מכון מאיר מתנצל ומביע את צערו על הצער והכאב שנגרם עקב הפרסום הבלתי ראוי של תמונת רותי פוגל ז"ל הי"ד."

מכון מאיר מתנצל על טשטוש פניה של רותי פוגל הי"ד.
כפי שפורסם ב'סרוגים', בשבת שעברה הופיעה בעלון 'באהבה ובאמונה' של מכון מאיר מודעה המזמינה את הציבור לאזכרה לזכר חמשת בני משפחת פוגל מאיתמר, במלאות 11 חודשים לטבח.
במודעה שהופיעה בשער העלון הופיעה תמונתם של בני המשפחה, אך פניה של האם, רותי הי"ד טושטשו. שאר בני המשפחה האב אהוד הי"ד ושלושת הילדים יואב אלעד והדס הי"ד נראים כרגיל.
במודעה מקבילה בעלון 'עולם 'קטן' למשל, מופיעה תמונתה של רותי הי"ד, כך שהטשטוש הוא פעולה של עורכי ומעצבי העלון 'באהבה ובאמונה'.
עוד בשבוע שעבר הוציאו במכון מאיר הודעת התנצלות בה נאמר: "פרסום המודעה באופן זה נגרם בשל טעות אנוש ובלא כל כוונה לפגוע חלילה. המכון התנצל בפני המשפחה על כך וההתנצלות התקבלה בהבנה מלאה על ידי המשפחה."
והשבת (בא) הופיעה מודעה גדולה בעלון בו תחת הכותרת "התנצלות והבעת צער" החתומה על ידי הרב דב ביגון ומערכת הגיליון באהבה ובאמונה.
"מכון מאיר מתנצל ומביע את צערו בפני משפחת פוגל ובן ישי וקוראי גיליון "באהבה ובאמונה" על הצער והכאב שנגרם עקב הפרסום הבלתי ראוי של תמונת רותי פוגל ז"ל הי"ד."
התגובות לטשטוש פניה של פוגל היו חלוקות.
הרב שלמה אבינר, הצדיק את המהלך כשהוא טוען "אמנם היא נפטרה, אבל זה לא אומר שלא צריך לכבד אותה. ואם היו שואלים אותה בחייה בזה היא הייתה רוצה. ובגלל שאדם מת, אז אי אפשר לעשות הפקר מהתמונה שלו."
לעומתו הרב יובל שרלו כינה את הטשטוש "סוג של טירוף" כשהוא מוסיף: "העובדה שתמונה של אישה מהווה בעיה בצניעות – היא העניין הלא צנוע בעצמו; העובדה כי אנו דווקא העולם הדתי מצטרף לפרסומאים, בכך שיחסו אל האישה הוא כאל אובייקט מיני (וכמובן כל צד משתמש בעיקרון זה למטרות אחרות) – היא הדבר שצריך להטריד את העולם הרוחני שלנו."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו