מבזקים
סרוגים

כך כהנא 'יעקוף' את חובת הנוכחות של שירלי פינטו

פרסום ראשון: השר לשירותי דת מתן כהנא, מצא פתרון להיעדרות של חברת הכנסת שירלי פינטו מוועדת המשנה של הוועדה למינוי דיינים. כל הפרטים

אמיר אטינגר  | חדשות סרוגים
כ"ב טבת התשפ"ב
כך כהנא 'יעקוף' את חובת הנוכחות של שירלי פינטו

בעקבות חופשת הלידה בה נמצאת חברת הכנסת שירלי פינטו, השר לשירותי דת מתן כהנא, מצא דרך בה הוועדה למינוי דיינים תמשיך לפעול כרגיל, גם בלי נוכחותה של פינטו.

בושה לימינה: למה שירלי פינטו אולצה להגיע?
בושה לימינה: למה שירלי פינטו אולצה להגיע?צילום: בושה לימינה: למה שירלי פינטו אולצה להגיע?

לסרוגים נודע כי כהנא פרסם תקנות חדשות לסדרי העבודה של הוועדה לבחירת דיינים. לפי התיקון, אחד השרים מהוועדה (כהנא, אלקין או ברביבאי) יוכל להחליף את פינטו בדיוני וועדות המשנה שמראיינות את המועמדים לדיינות.

על פי החוק, ועדת המשנה יכולה להתכנס בהרכב של שלושה אנשים לפחות, כאשר בהרכב נמצאים יו"ר הוועדה, דיין בית הדין הגדול, אחת מחברות הכנסת ונציג לשכת עורכי הדין או הטוענות הרבניות.

מטרת התקנה היא לשחרר את פינטו מדיוני הוועדה, ולאפשר לוועדת המשנה להתכנס ולעבוד גם בלעדיה. כידוע, כעת בוועדה לבחירת דיינים ישנן שתי חברות כנסת; גילה גמליאל ושירלי פינטו. התיקון מאפשר לשרים להחליף את אחת מחברות הכנסת כך שהתיקון מסייע גם לגמליאל שלא תצטרך להחליף את פינטו.

הרוב הקואליציוני נמחק

שבוע מורכב צפוי לקואליציה, לאחר הכניסה של ראש הממשלה נפתלי בנט ושרת החינוך יפעת שאשא-ביטון לבידוד.

מוקדם יותר פורסם שהבת של בנט והבת של שאשא ביטון, אובחנו חיוביות לקורונה, מה שיחייב את שניהם לבידוד מיידי, עד קבלת בדיקה שלילית.

בתו של ראש הממשלה חיובית לקורונה
בתו של ראש הממשלה חיובית לקורונהצילום: בתו של ראש הממשלה חיובית לקורונה

השאלה האם שוב יהיה שימוש ביציע המבודדים ולשם בנט ושאשא ביטון יגיעו, או בגלל החשש לווריאנט החדש, לא ייקחו סיכון. יש לציין כי גם אם בנט או שאשא ביטון יאומתו לקורונה, יש לכנסת מנגנון של הצבעה מיוחדת לח"כים חולי קורונה.

לדברי בכירים בקואליציה, במידת הצורך יהיה שימוש בכל כלי אפשרי לטובת ההצבעות, ומי שדווקא תתבזה תהיה האופוזיציה, אם יסרבו לקיזוז.

כזכור, גם עובדת במשרד ראש הממשלה אובחנה חיובית ממש לפני הכניסה לישיבת הממשלה השבועית, אך לדברי משרד רה"מ היא לא הייתה במגע עם בנט או השרים.

יקפיצו שוב את פינטו?

בנוסף אליהם, גם ח"כ אימאן ח'טיב יאסין (רע"מ) אבלה על מות אמא שלה וצפויה להיעדר בימים הקרובים וכמובן ח"כ שירלי פינטו שילדה לפני כשבועיים ואמורה להיות בחופשת לידה.

המשמעות היא שהקואליציה יורדת ל-57 חברי כנסת בלבד. לצד זאת גם ח"כ דוד ביטן (הליכוד) יושב שבעה על אחיו וייעדר מהכנסת למשך השבוע הקרוב, ולכן לחברי הכנסת מהאופוזיציה עדיין יש 58 חברי כנסת, מה שיעמיד לה לכאורה רוב.

כעת הקואליציה תידרש להחליט האם לדחות את כל החקיקה מטעמה לימין הקרובים או להקפיץ את פינטו וח'טיב יאסין למליאה.

הוועדה למינוי דיינים חופשת לידה מתן כהנא שירלי פינטו