מבזקים
סרוגים
לקראת הקלות נוספות

לימודים, מסחר, תרבות: מה ייפתח ולמי בשלב הבא?

ביום ראשון זה קורה: שלב שני בהקלות היציאה מהסגר. עוד כיתות יחזרו לכיתות בחלק מהיישובים, המסחר ייפתח לכולם ובתי הכנסת ייפתחו למניין. כמו כן מתווה "התו הירוק" ייצא לדרך

ד' אדר התשפ"א
לימודים, מסחר, תרבות: מה ייפתח ולמי בשלב הבא?

אתמול עדכן קבינט הקורונה את שתי הפעימות הבאות להקלות מהיציאה מהסגר ופתיחת המשק, כאשר כבר ביום ראשון הקרוב יחל השלב הבא, שיכלול לראשונה שימוש במתווה "התו הירוק".

במערכת החינוך, יצטרפו תלמידי כיתות ה'-ו' וגם י"א-י"ב ללמידה מהכיתות אך ורק בערים ירוקות וצהובות וגם בערים כתומות עם שיעור התחסנות של מעל 70% בקרב תושבי העיר.

מבחינת מקומות עבודה, פנאי ובילוי, הם ייפתחו לכולם ללא "תו ירוק" אך עדיין לפי בכפוף לאותו תו סגול מחמיר. כל הקניונים, מרכזי המסחר הפתוחים (כמו ביג), שווקים וחנויות רחוב ייפתחו. כמו כן מוזיאונים וספריות וכן בתי תפילה (10 בתוך מבנה או 20 בחוץ, לבחירת בית התפילה).

באמצעות "תו ירוק", קרי רק לאנשים מחוסנים במנה שניה + שבוע ולמחלימים בלבד, תתאפשר פתיחת חדרי כושר וסטודיו, אירועי תרבות וספורט, תערוכות, בתי תפילה (ברישום מראש, לבחירת בית התפילה) בתי מלון (ללא חדרי אוכל, עם אופציה לבעלי בדיקה שלילית מתחת לגיל 16) ובריכות שחייה.

הכניסה למקומות שיאושר בהם כניסה על ידי "התו ירוק" יתאפשר רק למי שיציג תעודת מתחסן או אישור רפואי שהחלים מקורונה. אבל לא תאושר כניסה על ידי הצגת בדיקת קורונה שלילית. מי שייכנס ללא תעודת מתחסן או אישור החלמה צפוי לקבל לקנס מוגדל.

אילת (צילום: משה שי, פלאש 90)

לגבי חזרה למתווה האיים ירוקים, אושרה פתיחת בתי המלון בים המלח לגבי אילת – כאשר היא תהפוך לעיר ירוקה, גם היא תחזור למתווה ובתי המלון יהיו בפתיחה מלאה, כולל חדרי אוכל.

כמו כן סוכם בקבינט מה יכלול הפעימה השלישית, שצפוי להתחיל ביום ראשון, ה-7 במרץ:

חינוך: יתאפשרו לימודים בכיתות ז'-י' בערים ירוקות וצהובות, וכן בערים כתומות בהן 70% מחוסנים ותכנית מגן חינוך.

ללא תו ירוק: בתי קפה ומסעדות קטנות.

באמצעות תו ירוק: מסעדות בהזמנה מראש, פעילות מלאה של בתי המלון, גני אירועים, אטרקציות, כנסים.

מגבלת התקהלות: 20 בפנים ו-50 בחוץ (מלבד בערים אדומות שבהן תישאר המגבלה של 10:20).

חוזרים לאולמות: פתיחת עולם התרבות הוקדמה
חוזרים לאולמות: פתיחת עולם התרבות הוקדמהצילום: חוזרים לאולמות: פתיחת עולם התרבות הוקדמה

כך יראה פורים תשפ"א

בנוסף, אישרו שרי הקבינט מתווה מיוחד לימי הפורים בסוף השבוע הבא, כאשר הוחלט שלא להטיל סגר או עוצר על האזרחים, ולא תהיה שום מגבלת תנועה. אם זאת כן יהיה איסור על כל ההתקהלויות ויאסרו מסיבות, תהלוכות עדלאידע ואירועים רבי משתתפים. כן הוחלט לאשר פעילות של משאיות שמחה ללא התקהלות.

מחינת הגעה לתפילות, מניינים בבתי הכנסת יאפשרו עם עשרה אנשים בתוך מבנה או 20 בחוץ, בהתאם לפעימה השנייה בתכנית היציאה.

לגבי סעודות החג, יתאפשר לקיים אותן רק בקרב המשפחה גרעינית וגם הוחלט על סגירת מתחם קבר הרשב״י במירון.

התו הירוק משרד הבריאות קורונה