מבזקים
סרוגים

רמת האיום על איתמר בן גביר עלתה לרמה 5

רמת האיום על בן גביר, הגיעה לדרגה 5 מתוך 6, והוא ילווה במאבטח צמוד ומצלמות סביב ביתו. בן גביר: " חשוב אבל זה לא מספיק, צריך לעצור את המסיתים ולהגיע לשולחיהם מיד"

כ"ב שבט התשפ"ב
רמת האיום על איתמר בן גביר עלתה לרמה 5

המשטרה החליטה להעלות את דרגת רמת האיום נגדו לדרגה 5 מתוך 6 הנחשבת כרמת האיום הגבוהה ביותר.

העלייה בדירוג רמת האיום כלפי ח"כ בן גביר הובילה לכך שביחידת עוז לאבטחת אישיים של הכנסת החליטו להצמיד לבן גביר אבטחה במקומות ציבוריים והתקנת מצלמות אבטחה סביב ביתו.

המשרד לבט"פ: ח"כ בן גביר מאויים בדרגה 3 מתוך 6
המשרד לבטצילום: המשרד לבט

ההחלטה להצמיד אבטחה לח"כ בן גביר נדרשת בעקבות עליה ברף האיומים נגדו בהם, איומים מפורשים על פגיעה בחייו, איחולי מוות, קריאות לרצח, סרטונים שמפרסמים את מקום מגוריו ואיומים ששוגרו לפני כנס מפלגת עוצמה יהודית שנערך במגדל העמק, כאשר אחד המאיימים נחקר והורחק לאחר שאיים שהוא הולך להתנקש בח"כ בן גביר.

זה לא מספיק, צריך לעצור את המסיתים

באגף המודיעין והאבטחה במשטרת ישראל קיימו בעקבות האיומים הערכות מצב והחליטו להצמיד לח"כ בן גביר אבטחה מיוחדת באירועים ציבוריים, עם שני מאבטחים ובאירועים מיוחדים גם שלושה.

בנוסף כאמור, המשטרה פתחה לאחרונה בחקירה בעקבות סרטון הסתה נגד ח"כ בן גביר, תפסה חשוד במעשה והאריכה את מעצרו בשלושה ימים.

יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר מסר בעקבות ההחלטה להצמיד לו אבטחה: "אין ספק שאבטחה מעניקה תחושה שיש מי שדואג אבל זה לא מספיק, צריך לעצור את המסיתים ולהגיע לשולחיהם מיד".

ח"כ בן גביר הוסיף: "במכשיר הטלפון שלי, מצטברות עשרות הודעות מאיימות מהרשתות החברתיות מידי חודש , אך למרבה התדהמה, עד היום לא הוגש נגד המאיימים והמסיתים אפילו לא כתב אישום אחד. דורש מהמשטרה והפרקליטות לפעול במהירות ונחישות להגשת אישומים לרבות נגד ח"כ עודה שתקף אותי ונגד המאבטחים בחניון שאיימו על חיי".

אבטחה צמודה איום איתמר בן גביר