מבזקים
סרוגים

מאסרי עולם למחבלים שרצחו את דביר שורק

בית המשפט הצבאי גזר מאסרי עולם ועוד 20 ו-40 שנה על קאסם ונציר עסאפרה, שני המחבלים שרצחו את החייד דביר שורק במגדל עוז באוגוסט 2019. המחבלים ישלמו פיצויים של 1.5 מיליון ש"ח למשפחתו של שורק

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"ט טבת התשפ"ב
מאסרי עולם למחבלים שרצחו את דביר שורק

בית המשפט הצבאי גזר היום (חמישי) עונשי מאסר ממושכים על קאסם עסאפרה ונציר עסאפרה, שני המחבלים שרצחו את החייל דביר שורק בפיגוע במגדל עוז לפני שנתיים. קאסם נידון למאסר עולם ועוד 40 שנה, ובן דודו נציר קיבל עונש מאסר עולם ועוד 20 שנה. עוד נקבע כי כל אחד מהמחבלים ישלם פיצויים בסך של מיליון וחצי שקלים למשפחתו של שורק, וכי קאסם ישלם 60 אלף שקלים נוספים כפיצוי לנפגעי הפיגוע שביצע בשנת 2011.

שלב אחרי שלב: כך תוכנן ובוצע רצח דביר שורק הי"ד
שלב אחרי שלב: כך תוכנן ובוצע רצח דביר שורק היצילום: שלב אחרי שלב: כך תוכנן ובוצע רצח דביר שורק הי

על פי גזר הדין, קאסם עסאפרה גייס את בן דודו לחוליה צבאית שפעלה מטעם חמאס במטרה להוציא לפועל פיגועים נגד מטרות ישראליות. השניים תכננו לבצע יחד פיגוע דקירה ולרצוח ישראלי. ב-7 באוגוסט 2019 השניים הבחינו בשורק ליד הכניסה למגדל עוז, וחסמו את דרכו באמצעות רכבם. לאחר מכן נציר יצא מהרכב, החל להכות את שורק באמצעות שוקר ודקר אותו מספר פעמים בפלג גופו העליון – ומיד השניים נמלטו מהמקום.

48 שעות אחרי הרצח פשטו לוחמי ימ"מ על הכפר בית כאחיל, שנמצא כעשרה ק"מ דרומית למקום הרצח, והפתיעו במיטותיהם את שני המחבלים. כעבור כמה שעות הודו השניים כי רצחו את שורק. בית המשפט הצבאי הרשיע את השניים בעבירות של גרימת מוות בכוונה, ניסיונות לגרימת מוות בכוונה ובעבירות ביטחון נוספות.

גזר דין דביר שורק מאסר עולם