מבזקים
סרוגים

דיווחים בלבנון: תקיפה ישראלית בדרום המדינה, כלי רכב הושמד

דיווחים בלבנון על תקיפה ישראלית שהשמידה רכב בכפר יחמור א-שקיף, במקביל להסלמה בין סוריה ולבנון עקב הריגת חיילים סוריים בגבול.

י"ז אדר התשפ"ה
דיווחים בלבנון: תקיפה ישראלית בדרום המדינה, כלי רכב הושמד

בלבנון מדווחים על תקיפה אווירית ישראלית לעבר רכב במרחב דרום לבנון, בכפר יחמור א-שקיף. על פי הדיווחים ממקורות לבנוניים מקומיים, התקיפה בוצעה באמצעות מטוס קרב ישראלי שחדר למרחב האווירי של לבנון ושיגר לפחות טיל אחד שפגע במדויק ברכב שנע בכבישי הכפר.

עדי ראייה מקומיים תיארו כי שמעו רעש של כלי טיס באוויר, ולאחריו פיצוץ אדיר שגרם לרכב לעלות באש. צוותי חירום לבנוניים הגיעו במהירות למקום האירוע, וניצבו בפני הרכב הבוער במרכז הכפר.

גורמים רשמיים בלבנון טרם אישרו את זהות הנוסעים ברכב שנפגע או את מספר הנפגעים, אך ישנן הערכות כי מדובר בפעילי ארגון חיזבאללה. הכפר יחמור א-שקיף ידוע כאזור בעל נוכחות משמעותית של הארגון.

בהצלחה לשני הצדדים: סוריה פתחה במתקפה על לבנון
בהצלחה לשני הצדדים: סוריה פתחה במתקפה על לבנוןצילום: בהצלחה לשני הצדדים: סוריה פתחה במתקפה על לבנון

התקיפה הישראלית מתרחשת על רקע הסלמה משמעותית בגבול סוריה-לבנון, שהחלה במהלך הלילה והמשיכה לשעות הבוקר. במהלך הלילה שיגר צבא סוריה עשרות רקטות לעבר שטח לבנון, בעיקר באזור מחוז הרמל, בעקבות אירוע גבול חמור.

צה"ל, בהתאם למדיניותו, לא הגיב לדיווחים על התקיפה עד כה.

 

חיזבאללה ישראל לבנון תקיפה אווירית