מבזקים
סרוגים

גאווה יהודית: הקונצרט המקראי שכבש את העולם, חוזר לישראל

הקונצרט היהודי שנוגן על מאות במות בעולם, חוזר לישראל. הפואמה הסימפונית לקריין ותזמורת – "Genesis" - "בריאת העולם", כוללת את יצירותיו של המלחין האגדי ברוך ברלינר, ועוסקת בסיפור המקראי

ט"ז אלול התשפ"ד
גאווה יהודית: הקונצרט המקראי שכבש את העולם, חוזר לישראל

אחרי הצלחה גדולה על במות העולם ולקראת חגי תשרי, שב לישראל הקונצרט היהודי – "בריאת העולם".

הפואמה הסימפונית לקריין ותזמורת – "Genesis" שכוללת את יצירותיו של המלחין ברוך ברלינר, הוצגה בישראל בפעם האחרונה בשנת 2016, מאז, נוגנה על מאות במות ברחבי העולם.

הפואמה – מסע מופלא שמתרחש מבריאת העולם ועד ברית הקשת בענן. תזמורת Genesis (בריאת העולם), תנוגן על-ידי התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון בניצוחו של המאסטרו – רותם ניר.

ברוך ברלינר קרדיט יחצ

יצירותיו של ברלינר עוסקות בנושאים מקראיים, עם הקשר אקטואלי ואוניברסלי. הנושא המרכזי הוא זכות הבחירה בין טוב לרע. היצירות משלבות בתוכן קטעי קריינות, כאשר בכל ארץ מקריא הקריין בשפה המקומית.

ראיון עם ברוך ברלינר

על פי דברי המנצח הבינלאומי מיכאיל קירכהוף: " המוזיקה של ברלינר, מחזירה את קהל המאזינים לאולמות הקונצרטים של מוזיקה קלאסית בת זמננו."

יום ג', ה-24 בספטמבר, היכל התרבות ע"ש מאיר ניצן, ראשון-לציון 

ברוך ברלינר בריאת העולם פואמה תזמורת סימפונית