אי אפשר איתה
לעוגות גבינה משובחות יש מספר אלמנטים שבגללם הן נחשבות לכאלו שאי אפשר בלעדיהן:
- עתירות שומן וקלוריות: עוגות גבינה שעשויות מגבינות שמנות הן בעלות טעמים משובחים ומצוינים. אך יחד עם זאת הן בעלות שומן רב ועתירות קלוריות. אם תבחרו להשתמש בגבינות רזות בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר, טעמה העשיר של הגבינה ישתנה ללא היכר. ייתכן כי העוגה עדיין תהיה טעימה, אך לא כפי שהיא טעימה כשהגבינה רווית שומן. דוגמה מצוינת לעוגה שכזו היא הניו-יורק צ'יז קייק המעולה, עוגת גבינה קרה שנהוג להכין אותה עם גבינת שמנת מסוג פילדלפיה – גבינה עתירת שומן משובחת, שמעניקה לעוגה זו גם את טעמה העשיר וגם את הדחיסות שלה.
- טעם מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו – כפי שציינו מעלה, לעוגות גבינה שמכינים מגבינת שמנת, מסקרפונה או פילדלפיה, יש טעם מעולה שהופך אותן לכאלו שכל הזמן רוצים לאכול מהן עוד פרוסה ועוד פרוסה. יחד עם זאת, כיוון שהן כה עתירות בקלוריות, מומלץ שלא לאכול מהן ללא הרף, אלא באופן מתון – משימה לא פשוטה בכלל.
- עוגה מפונקת – מי שאינו יודע כיצד להכין את עוגת הגבינה כראוי, עלול למצוא עצמו מול עוגה נפולה וסדוקה שנראותה אינה מזמינה במיוחד. עוגת גבינה היא עוגה שיש לאפות ראשית בטמפרטורה גבוהה, אחר כך להנמיך את הטמפרטורה בתנור ולאפות אותה זמן ממושך. לאחר סיום האפייה יש להשאיר אותה בתנור מבלי לפתוח את הדלת כלל כדי שתתייצב היטב ותתקרר לחלוטין. בנוסף, היא עוגה שחייבת אמבטיית מים בתוך התנור – הכוונה למגש מלא במים חמים שייצור עבורה אדים בחלל התנור. כמו כן, עוגת גבינה אמיתית לרוב תהיה גבוהה ומפוארת, דבר המצריך תבניות גבוהות. יש מי שבוחר לאפות אותה בתוך סיר של ג'חנון, אך פתרון קל ויעיל יותר יהיה להניח נייר אפייה שישמש כדופן גבוהה שממנה הבלילה לא תוכל להישפך. באופן כללי נציין כי את עוגת הגבינה עדיף להכין בתבנית שאינה מתפרקת.
אי אפשר בלעדיה
עוגות גבינה הן עוגות טעימות מאוד שמתאימות לכל אירוע. בין אם אלו חגים ובין אם היא עוגה לשישי שבת ואפילו אם סתם בא לכם להתפנק עם טעם גבינתי נימוח באמצע השבוע. לפניכם הסיבות שבגללן אי אפשר בלי העוגה הכה טעימה הזו.
- משתלבת עם הכול – עוגת גבינה היא עוגה שאפשר לשלב אותה עם כל סוג של טופינג שרק תבחרו. אם היא אפויה אפשר לבזוק עליה שכבה עדינה של אבקת סוכר ולהעשיר את טעמה. אם מדובר בעוגת גבינה קרה תוכלו לשלב אותה עם רוטב פירות יער חמצמץ, קולי תותים, רוטב קרמל מלוח, פירות טריים חתוכים, גנאש שוקולד עשיר וטעים ועוד שלל תוספות שמשתלבות איתה בהרמוניה מוחלטת.
- טעימה רצח – כן, הסעיף הזה מופיע גם כאן. הטעם המשובח של עוגת הגבינה הופך אותה למלכת העוגות ללא כל ספק. זוהי בדיוק הסיבה שאי אפשר בלעדיה.
לסיכום, נראה שאת מלכת העוגות לא נפסיק לאכול למרות הקלוריות, השומן וההכנה הסבוכה. עוגת גבינה טובה שווה לגמרי את המאמץ!
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
יוני נתנייהו
גם את הקרם של בן גביר קשה לכם להפסיק לגרגר, מה ? לא תמכרו לי את המתכון הזה כמו שמכרתם את המדינה !!!
15:29 10.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אתה בסדר?
הידעת? מהר טיפול
08:56 28.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר