השידוך של האמא הצליח: את יום האהבה חוגגים אירית ואופיר בבית החולים הדסה עין כרם בו הכירו לפני 17 שנים, ובו עובדים שניהם. יחד איתם, חוגגת מדיי שנה השדכנית שהכירה בין השניים, אימו של אופיר, שרה רוזנפלד שגם היא עובדת בבית החולים.

"זה התחיל לפני הרבה שנים" מספרת אירית, אחות במלר"ד (חדר המיון) בהדסה עין כרם. "הייתי אז סטודנטית לסיעוד, ואופיר היה כבר טכנאי הקרנות, או בשמו הרשמי – רנטגנאי ריפוי כמה שנים. מיותר לציין שמעולם לא נפגשו בבית החולים. הוא עבד אי שם בקומה מינוס ארבע ואני בכלל בבית הספר לסיעוד ובמחלקות השונות".

"בוקר בהיר אחד, עליתי למערך הלב, שם פגשתי במזכירת המערך – שרה רוזנפלד שראתה אותי פעמים בודדות בחיי. באחת משיחות החולין שלנו היא פתאום שאלה אותי, בלי להסס, האם ארצה להכיר את הבן שלה. לא ידעתי מי הוא, ומעולם לא ראיתי אותו, אבל בלי לחשוב יותר מדי ובלי לשאול פרטים, עניתי שכן"

"עד היום אני לא יודעת מה גרם לי לענות בחיוב כל כך מהר, זה מאוד לא אופייני לי".

מסתבר ששרה חזרה הביתה ואמרה לאופיר בנה שיש סטודנטית לסיעוד שהיא רוצה להכיר לו, והוא הסכים. "הכל היה מאוד לא מובן מאילו ואיכשהו בכל זאת הסתדר כמו פאזל. אופיר התקשר ונפגשנו, ואכן, היה ניצוץ! שנינו חזרנו הביתה עם הידיעה ש "זה זה". מאז ועד היום, טפו טפו… אנחנו חוגגים אוטוטו 17 שנים מאושרות של יחד"

(צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)

ומה השתנה מאז?

"אנחנו עדיין לא נפגשים ממש בבית החולים. אנחנו נפגשים הרבה יותר על הכביש – אחד נוסע למשמרת, אחד חוזר ממשמרת. יוצא לנו לטפל באותם אנשים לפעמים אז מידי פעם אני מוסרת לו דש דרכם ואת המטופלים זה ממש משעשע. וכמובן כל שבעת ילדינו נולדו בהדסה – שזה כבר מזמן הבית השני שלנו".

"אנו מאחלים לכולם חג אהבה שמח ומזכירים לכל הרווקות והרווקים, שלפעמים האהבה נמצאת ממש קרוב – וצריך רק למצוא אותה ולתת לה צ'אנס".