אפשר גם בריא: מתכון לסמבוסק מועשר בחלבון - סרוגים

אפשר גם בריא: מתכון לסמבוסק מועשר בחלבון

זמן להתפנק: מחפשים מתכון מפנק אך בריא? סמבוסק מועשר בחלבון הוא המתכון המושלם עבורכם. קבלו מתכון לסמבוסק טעים, בריא ולא מסובך להכנה

אפשר גם בריא: מתכון לסמבוסק מועשר בחלבון
  (צילום: אלעד ברנגה)

סמבוסק מועשר בחלבון

במיוחד לבוא הסתיו קבלו גרסת הבריאות למאכל האהוב – סמבוסק. החידוש המרענן טמון בתוספת החלבון ההופכת את הסמבוסק המסורתי למזין ובריא.

מרכיבים:

לבצק:

גביע יוגורט בטעם טבעי
180 גרם קמח כוסמין מלא
3 כפות מדידה אבקת חלבון או  2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה
חצי שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
שומשום או קצח

למילוי:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות
גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית
עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו
זיתים

(צילום: אלעד ברנגה)

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).

הכנת המילוי:

להניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב.

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

לאחר מכן, יש לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.


המתכון באדיבות: הרבלייף

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו