טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונרצחי הפיגועים, צוין ביישוב יצהר שבשומרון באנדרטת הזיכרון שהוקמה לזכרם של שלמה ליבמן והראל בן נון הי"ד, אנשי הבטחון של יצהר שנרצחו מן המארב בעת סיור בטחון ביישוב לפני כ14 שנים.
בזמן הצפירה, הקריאו תלמידים את רשימת כל החיילים שנפלו בכיבוש ובהגנה, על 'ארץ שכם', ואת שמות האזרחים שנרצחו בפיגועים באזור.
בזמן הטקס, ניתן היה לשמוע תרועות שמחה ושריקות עזות מבית הספר בכפר הערבי הסמוך עוריף.
מנהל תלמוד התורה, הרב יהודה ליבמן ואחיו של שלמה ליבמן הי"ד הזכיר את דברי המדרש, כי שמותיהם של כל קדושי ישראל כתובים כביכול על בגד מיוחד, אותו ילבש בזמן שיינקם הקב"ה מאויבי ישראל.
"כל מי שנהרג למען עם ישראל, קדוש בקדושה מיוחדת. הקדושים שאנחנו נמצאים במקום נפילתם, ונרצחו בעת שלמדו תורה במהלך הסיור, היו קדושים כבר בחייהם. הם היו מיוחדים בדקדוק במצוות, בחסד ובאהבת ה', התורה וישראל. מדרכם אנחנו לוקחים דוגמה ושואבים כח."
רב היישוב יצהר, הרב דוד דודקביץ', תיאר לתלמידים את דברי ההספד של דוד על שאול ויהונתן. "על אף שבאותה התקופה רדף שאול אחרי דוד ורצה להורגו, דוד מזכיר אותו ראשון בהספדו. שאול נהרג כמלך ישראל למען עם ישראל.
הפסוק הראשון בהספדו של דוד, אומר "ללמד בני יהודה קשת", שהרי בני בנימין, שבטו של שאול, היו ידועים כקלעים מובחרים, ורבים מהם נפלו בקרב. לכן דוד אומר שצריך לקחת מהצער ומהאבל גם משמעות מעשית, ולדאוג להגביר את כח ישראל".
אהוד סטודניה, סגן ראש מועצת שומרון שהשתתף בטקס כנציג המועצה, עמד על ההבדלים בין הזכרון לקדושי השואה, שצויין בשבוע שעבר, לבין יום הזיכרון. "הנופלים נהרגו כחיילים, משיבי מלחמה בצבא ישראל, למען עם ישראל וארץ ישראל.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מיתר
12:52 29.04.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר