בסמטה צדדית הסמוכה לרחוב יפו הסואן, שוכן בית 'אנה טיכו' – אתר היסטורי, אחד הראשונים שנבנו מחוץ לחומות העיר העתיקה בשלהי המאה ה-19, ואשר אוכלס בשנת 1924 על ידי רופא העיניים אברהם אלברט טיכו ואשתו האמנית אנה. הבית שימש כמרכז תרבותי, בו התארחו אנשי רוח, אמנים וסופרים. היציע המזרחי של אצטדיון טדי של ימינו.

מדובר במבנה מרהיב – משער הכניסה ישנה גינה ירוקה רחבת ידיים שמלווה את ההליכה לכיוון המבנה. שביל הגישה מפותל ומרוצף בקושי, והליכה קצרה מובילה למבנה גדול ומרשים, בעל עמודי אבן, וריצוף שיש בוהק. בתוכו, ממוקמת מסעדת 'אנה', מסעדה איטלקית עילית. למעשה 'אנה' היא הרבה יותר ממסעדה, ולזה נגיע בהמשך.

מבט פנימה

מסעדה איטלקית עם אג'נדה חברתית

חוץ מלרופא השיניים, לרוב אנו חוזרים למקומות בהם נהנינו בפעמים קודמות. אז גילוי נאות, זה לא הביקור הראשון שלי ב'אנה' וגם לא השני. 'אנה' היא מסוג המסעדות שמאוד כיף לבקר בהן מכמה סיבות.

הראשונה, האווירה סביב חוויית האכילה. רחבת המסעדה מדהימה, ופנים המסעדה מעוצב כחלל מלא קשתות אבן, דבר שמקנה תחושה מיוחדת לעצם הישיבה במסעדה. השירות הוא ייחודי – מאוד מוקפד, אבל לא מעיק. הרגשתי שהמלצרים ששירתו אותנו באותו ערב מתנהגים כמו בעלים – הם רוצים באמת שתהנה, ותצא עם חוויה טובה.

 

טארט לימון

השנייה, אם הבטחנו ש'אנה' היא הרבה יותר ממסעדה, זה בגלל שהיא מהווה גם תוכנית חברתית להעסקת בני נוער בסיכון. אלה, בליווי של גורמי מקצוע, מועסקים במסעדה ורוכשים כלים ויכולות שמסייעים להם בהמשך הדרך. ככה שההוצאה מקבלת תמריץ של מטרה טובה. והשלישית, but not least, האוכל ממש, אבל ממש, טוב.

מהפכת הקטיפה

אנחנו באנו בערב, וגילינו של'אנה' יש גם תפריט בוקר עשיר עם ארוחות בוקר איטלקיות-ישראליות, מאפים וסלטים שונים, ותפריט עסקיות, בו מגוון ראשונות ועיקריות, כאשר עלות העסקית היא עלות המנה העיקרית, והראשונה כלולה.

נעבור לתפריט הערב. למטבח האיטלקי כמה סממנים בולטים: שימוש רב בבצקים וגבינות, דגש על שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים המנות ומנות פשוטות. אלה מתקיימים בהקפדה יתרה ב'אנה'.

 

מספר מנות מצומצמות אך מובחרות

'אנה' מציגה תפריט תכליתי – במקום להתפזר למגוון רחב ואינסופי של מנות, כזה שמטבח לא באמת יכול להתמקצע בהכנתו, אנה מציגה תפריט עם מספר מנות מצומצמות אך מובחרות. כמו בכל צבא איטלקי טוב, התפריט מחולק לשלושה סוגים של ראשונות (לחם, פתיחים וראשונות), שלושה סוגים של עיקריות (פסטות, פיצות ודגים) ו(קצת יותר מ)שלושה סוגי קינוחים.

מיטל ואני באנו עם קרייב לבצקים, ומקטגוריית הלחמים הזמנו גריסיני (12 ש"ח), ופוקאצ'ת גבינת צאן (48 ש"ח). הגריסיני, שמוכן במקום, מגיע עם יוגורט, פסטו ומטבל חריף. הגריסיני פריך בטירוף, והשילוב שלו עם פסטו מושלם. אני הייתי מוותר על היוגורט שכן הוא לא רוטב קרמי דיו כדי להידבק לגריסיני.

מנת הפוקאצ'ה

מנת הפוקאצ'ה היא בסבירות גבוהה מנת הפוקאצ'ה הטובה ביותר שיצא לי לטעום, ולהלן הנימוק. קודם כל, הבצק מרהיב: בפריכותו מבחוץ, באווריריותו מבפנים, ובחוויה השמנונית זוטא שעוטפת אותו. חמים בדיוק במידה. שנית, המנה היא יפהפייה. בתוך אגם בלתי נגמר של קטיפת עגבניות, שוכנת חתיכת גבינת צאן, וסביבה נגיעות פסטו. הביס של הלחם הבצקי, יחד עם קטיפת העגבניות החמצמצה, הגבינה המלוחה והפסטו השמנוני הוא ביס מושלם.

מהפתיחים הזמנו תבשיל קולורבי (42 ש"ח) – המנה שתגרום לכם לחרוק שיניים מקריאת מרכיביה, ולהתרשם מאספקט יפה באנה, והוא בחירת הגבינות. המנה מורכבת מקולרבי אפוי, מלווה בחתיכות מוצרלה, שברי גרנה פדנה ושני מתבלים נהדרים – רומסקו פלפלי וגרמוטלה מעשבי תיבול. הקולורבי היה עשוי היטב והמנה הייתה נהדרת בפשטותה. בולטת כאן בחירת הגבינות באופן שייחודי למנה ספציפית זו.

סלט אנדיב- נדיב

מהראשונות הזמנו סלט אנדיב (56 ש"ח) וניוקי ANNA (58 ש"ח). נתחיל בסלט האנדיב. מדובר בסלט גדול, חיתוך העלים הוא גס והם מאוד טריים ופריכים. לעלים מתווספים צנון ואגוזי לוז מן האדמה, ויניגרט עשיר, וגבינת דנאבלו. הגבינה הדנית מוסיפה מאוד לסלט בעדינותה מצד אחד ובמליחות הרבה שלה מצד שני. סלט כיפי.

הניוקי, אולי המנה המוכרת והמפורסמת ביותר של 'אנה', מגיע אוורירי מעט, ושמנוני במידה, בלווי קרם פרש ועגבניות המספקים חמצמצות ששוברת את השמנוניות הטבעית של הניוקי, ועם אספרגוס שנותן אספקט פריך למנה. מנה שלגמרי מצדיקה את המוניטין לה זכתה.

לא רק יפה

כמה נפלאה היא מנה שעשויה אמנם ממעט מרכיבים, אבל המרכיבים משלימים האחד את השני נהדר ויוצרים איזון טעמים משובח. כזו היא מנת הפפרדלה-בס (92 ש"ח). הפסטה הרחבה והדקה מאמצת וסופגת לתוכה את האמולסיה שהלימון והחמאה יוצרים. חמאת הלימון עדינה ביותר, וטעם הלימון מרענן. על הפסטה מונח פילה בס, צרוב קלות במעט תבלינים. איכות הדג מורגשת, וזאת מנה מעולה.

את הקינוחים המוצעים בתפריט 'אנה' מכינים בקונדיטוריה שלהם שנמצאת בסמוך לשוק מחנה יהודה. קינוח home-made שלא מגיע מביסקוטי? קנינו. הזמנו שני קינוחים. טארט לימון (42 ש"ח) וטירמיסו (38 ש"ח).

הטארט לימון הוא מוצלח ביותר – קרם הלימון עדין מאוד בטעם, ולא נופל למלכודת הטעמים החזקים מדי. הבצק עצמו פריך, והקצפת אוורירית. קינוח פשוט מעולה. הטירמיסו הוא חוויה בפני עצמו, תחילה בגלל אופן הצגתו. הוא אינו מגיע בכוס, אלא מוצג בגאווה בתוך קערה גדולה. הוא אוורירי יותר ביחס למנות טירמיסו אחרות שאכלתי, ובעל טעם קפה עדין יותר. הטעם ה"ענני" של הטירמיסו מאוד מנחם וסיום ראוי לארוחה המפוארת הזו.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================
אנה, הרב אג"ן 10, ירושלים

מתאים ל: #דייט #אירוע_משפחתי

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰ ★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★

כשרות חלבי רבנות ירושלים
02-543-4144