הבחירות בצרפת.

פרופ' נח דנא פיקארד, יליד צרפת, וראש הקתדרה לחינוך מתמטיקה ויהדות במרכז האקדמי לב, מגיב לתוצאות הבחירות ברפובליקה האירופית: "ישראל צריכה לנצל את תוצאות הבחירות כדי לשנות את היחס של צרפת לישראל ולמנוע את ההצבעות המביכות נגדה כמו באונסקו לפני מספר חודשים והצבעות אחרות.

משהו השתנה ובע"ה משהו ישתנה לטובה בממשל הצרפתי, אני מקוה שישראל תדע לקדם את האינטרסים שלה שם, לא של מישהו אחר. צריך לראות איך מתנהלים נכון כדי שהיחס לישראל ישתנה לטובה ושלא נראה עוד שצרפת מצביעה בעד החלטות אנטי ישראליות.

"טוב שצרפת הצביעה נגד מארין לה פן"

על כשלונה של מועמדת הימין הקיצוני מארין לה-פן אמר דנא-פיקאר: "טוב שצרפת הצביעה נגד מארין לה פן, שבוודאי אינה טובה ליהודים. הנשיא הנבחר יכול לשנות הרבה, הוא בעל מרץ ורצון והוא הוכיח יכולת מדהימה. אך עדיין רב הנסתר על הנגלה. הוא שמר כל הזמן את הקלפים קרוב לחזה. עם זאת יש לציין שבעבר אמר כי הוא מתנגד לחרמות על ישראל. את זה הוא אמר בביקור במדינה לא ידידותית לישראל, וזאת נקודה חיובית מאוד. מצד שני הוא בעד שתי מדינות וזה לא בהכרח לטובת ישראל."

עם זאת הפרופ' עדיין מודאג: "צריך לזכור ש-11 מיליון איש הצביעו ללה פן והם לא נעלמו. חלק ניכר מהם  ימשיכו להצביע בשבילה או בשביל מפלגתה, וזו מציאות פוליטית שמאיימת על היהודים. נזכור את מה שהיא אמרה לפני שבועות מספר אפרופו ה Vel d'Hiv שצרפת לא אחראית לגירוש היהודים אז. לעומת זאת מקרון ביקר באנדרטה ליהודי צרפת שגורשו למחנות השמדה. מקרון נבחר אבל מיליונים לא הצביעו בכלל או שמו פתק לבן, ופירוש הדבר שהם לא תומכים בו.

בסנאט שולט הימין השמרני כך שמקרון לא יוכל להעביר שינויים קיצוניים, ובתקופה הקרובה יהיה חוסר ודאות, עד הבחירות לאסיפה הכללית שהיא הגוף הפרלמנטרי הקובע בסוף תהליך חקיקה בצרפת. העתיד יגיד כמה כח יהיה שם לעמנואל מקרון ומה יעשה. נאחל לו הצלחה בדברים הטובים שהוא יכול לבצע."