אין כוח לנפנף? 4 מתכונים למאכלים הכי ישראלים - סרוגים

אין כוח לנפנף? 4 מתכונים למאכלים הכי ישראלים

אין לכם השנה כוח לנפנף? קבלו 4 מתכונים למאכלים ישראלים- לא פחות מכנפיים על המנגל בפארק • עצמאות גם בלי עשן

author-image
אין כוח לנפנף? 4 מתכונים למאכלים הכי ישראלים
  (צילום:שטארסטוק)

אם כבר החלטתם השנה לוותר על 'מצוות היום', לטובת ארוחת צהריים ישראלית נטולת עשן. קבלו 4 מתכונים למאכלים ישראלים במיוחד, היישר ממטבחה של אופירה רבני.

מתכון לפלאפל

אם כבר מדברים על משהו יותר ישראלי מכנפיים על המנגל, אז ללא ספק פלאפל! המאכל הכי ישראלי שיש כאן.

הכי ישראלי (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
שמן קנולה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
חצי כף סודה לשתיה

אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים
2. מועכים את החומוס ולשפוך בתוכו את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה
3. לחמם סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא חם ומבעבע ליצור לתוכו כדורים מתערובת החומוס והפטרוזיליה למשך 3 דקות מכל צד
4. להוציא את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן לסדר אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות

בתאבון!


מתכון לשווארמה ביתית

אומנם מקורה של השווארמה מגיע בכלל מטורקיה, אך ממש כמו הפלאפל או הבורקס היא נקלטה בנוף הישראלי וכיום נחשבת למאכל ישראלי לכל דבר ועניין. אז כך תכינו אותה בקלות ולגמרי בעצמכם, בלי צורך בשום מוט מסתובב או פחמים.

אחד המאכלים הכי אהובים כאן (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
חצי קילו שווארמה הודו נקבה
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
שמן
תבלינים:
תבלין לשווארמה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט פלפל שחור
כף מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ואת השווארמה לרצועות

2. במחבת גדולה, מחממים שמן ומוסיפים את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השווארמה עם התבלינים ומטגנים במשך רבע שעה עד להשחמה


 מתכון לבורקס ביתי 

אם אתם יותר בכיוון לחגוג את חגיגות 70 דווקא עם חלבי, אז ללא ספק בורקסים ביתיים יעשו את העבודה. אומנם גם אותם 'גנבנו' מטורקיה והפכנו לצברים אמיתיים אבל הפעם קבלו אותם בגרסה 'בורקטיס' במילוי בולגרית, כי אם כבר קיבוץ גלויות אז עד הסוף.

(צילום: שטארסטוק)

מנות: 30 בורקטיס | חלבי

מצרכים לבצק: 
1 כוס קמח מנופה
100 גרם חמאה
100 גרם שמנת חמוצה
1 כפית סוכר
הצעה למילוי:
150 גרם גבינה בולגרית קוביות
15 זיתים ירוקים מגולענים חצויים

לציפוי: 
1 ביצה טרופה למריחה והדבקה
זעתר /קצח / שומשום לפיזור

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות

2. לתוך קערה מכניסים את כל המצרכים לבצק ולשים עד לקבלת בצק רק ונעים למגע

3. מרדדים את הבצק לעובי של 4 ס״מ ובעזרת כוס יוצרים עיגולים

4.מרדדים מעט את העיגולים ובמרכז העיגול שמים קובית בולגרית וזית אחד, מקפלים באמצע ומהדקים בעזרת מזלג

5. טורפים ביצה ובעזרת מברשת מצפים את הבורקסים ומפזרים את הקצח/ השומשום או הזעתר מעל

6. מכניסים לתנור ל20 דקות עד להשחמה ומוציאים


מתכון לחומוס ביתי 

אין יותר ישראלי מלהפוך את הבית לחומוסיה קטנה, ביום העצמאות- הפיתות עליכם

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
מלח
להגשה: שמן זית ופפריקה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.

יום עצמאות שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אוכל
אבי | 01-05-2018 9:48
נראה ממש מגרה