עוד ועוד פרטים נחשפו לאורך היממה האחרונה על הצעיר שניסה להתנקש בנשיא לשעבר טראמפ, שמו היה תומאס מתיו קרוקס, בן 20 בלבד. הוריו הם עובדים סוציאליים אביו לימד אותו לירות בנשק.
החקירה סביב ניסיון ההתנקשות בנשיא לשעבר טראמפ נמשכת ברגעים אלו ממש, אלו כל הפרטים שנחשפו עד כה בנוגע לזהותו ומניעיו של היורה.
קרוקס, היה על פי דיווחים צעיר בן 20, שסיים בית ספר רק שנתיים לפני כן בשנת 2022. על פי שיחות של אמצעי תקשורת עם חברים ומשפחה באזור מגוריו, קרוקס היה נער מכונס ולא פופולרי במיוחד בשנותיו בבית הספר, כאשר שותפיו לשנתון סיפרו לרשתות התקשורת כי קרוקס נהג לאכול לבד ולשבת לבד בשיעורים, כי לא היו לו הרבה חברים וספג הצקות וביריונות במהלך שנותיו בבית הספר.
פרט נוסף מחייו בבית הספר שגורם לסקרנות רבה בקרב גורמים היא כי הצעיר שניסה וכשל להתנקש בטראמפ ניסה להצטרף לנבחרת הצליפה של בית הספר, אך לא התקבל אליה כתוצאה מחוסר יכולותו לפגוע במטרה באופן מוצלח וכי "לא התנהל באופן בטיחותי" על פי גורמים יודעי דבר.
קרוקס, שהיה חמוש ברובה AR-15 (וריאנט M-16 אזרחי) למד לירות על פי הדיווחים מאביו, שעד כה לא חשוד במעורבות במעשה. אביו של קרוקס נהג לירות עם בנו יחד במטווח מקומי. שני הוריו הם עובדים סוציאליים ואינם חשודים עד כה בקשר למעשיו של קרוקס.
ביומו האחרון בחיים, ביקר קרורס במספר חנויות בעיר מגוריו בהם רכש סולם וקופסה של 50 קליעים, משם נסע כשעה צפונה ברכב היונדאיי סונטה שלו לאזור העצרת של טראמפ, כאשר הגיע החל לטפס על הגג ממנו פתח באש בעזרת הסולם שרכש.
באשר לדיווחים בקשר לרגעי הירי, קרוקס זוהה מספר דקות לפני הירי על ידי עוברי אורח שהזעיקו את המשטרה והפנו אותם לגג בו התמקם, אך כאשר טיפס אחד השוטרים על הסולם שהותיר מאחרויו, קרוקס הפנה את הנשק אל ראשו וגרם לו לסגת, ופתח מיד אחר כך באש לעבר הנשיא וחוסל שניות אחר כך על ידי צלף השירות החשאי.
דיווחים מתוך ה-FBI שחוקר את המקרה טוענים שהארגון עובד עצות, וכי לא נמצא שום קצה חוט בקשר למניעיו של המתנקש, הוא תרם כספים לתנועת שמאל דמוקרטית לפני כארבע שנים, אך נרשם כרפובליקני לפני כשנתיים. מעבר לכך ברשויות האכיפה נדהמו עד כמה "טביעת האצבע שלו ברשת וברשתות חברתיות" כמעט ולא קיימת.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
י'
צ"ל אובד עצות
23:04 16.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בבקשה
אל תנעלו קרוקס. זה גם מכוער
17:38 16.07.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר