בכל שנה ארוחת חג השבועות נראית די אותו הדבר, עם אותם המאכלים החלביים הקלאסיים שאי אפשר בלעדיהם. אם אתם רוצים לצאת השנה מחוץ לקופסא ולגוון מעט את המנות, ארגנו לכם מתכון ללזניה שהיא ההפך מקלאסית, עם רצועות בטטה ותרד.

מצרכים

חבילת עלי לזניה

2 בטטות, קלופות

1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה

1/2 קופסה גבינת שמנת

1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%

1/2 כוס גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק + כמות נוספת לפיזור מעל

1 ביצה

1 כף קמח

3 שיני שום כתושות

1/2 שקית עלי תרד

600 גרם רסק עגבניות/ רוטב נפוליטנה

אופן הכנה

בקערה גדולה מערבבים ריקוטה, פטה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, פרמזן, ביצה, קמח, שום כתוש, מלח ופלפל. קוצצים דק את התרד, מוסיפים לגבינות ומערבבים היטב. פורסים את הבטטה לפרוסות דקות מאוד.

בתבנית מלבנית שמים 2-3 כפות רוטב עגבניות ומורחים על החלק התחתון. מניחים עלי לזניה אחד ליד השני ומניחים מעל, בשכבה ישרה 1/3 מכמות הגבינות. מזלפים 1/3 מכמות רוטב העגבניות וחוזרים על השלבים כשהפעם במקום פסטה מניחים שכבת פרוסות בטטה.

חוזרים שוב על השלבים ומסיימים עם רוטב עגבניות למעלה, ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהלזניה זהובה ורכה.

המתכון באדיבות מותג הפסטות "ברילה".