מבזקים
סרוגים

בג"ץ: לא נעביר בשידור חי את פסק דין דרעי

למרות בקשת התנועה לאיכות השלטון, שופטי בג"ץ הכריעו היום כי פסק הדין בעתירות נגד מיני דרעי לשר בממשלת נתניהו השישית לא יעברו בשידור חי

כ"ג טבת התשפ"ג
בג"ץ: לא נעביר בשידור חי את פסק דין דרעי

בג"ץ החליט היום (שני) לדחות את בקשת התנועה לאיכות השלטון ולא להעביר בשידור חי את פסק הדין נגד המינוי של אריה דרעי לשר.

כזכור, אמש התנועה לאיכות השלטון פנתה לנשיאת הבית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, בבקשה להעביר את פסק הדין בעניין מינוי אריה דרעי לשר בממשלת נתניהו השישית בשידור חי.

נתניהו נגד שופטי בג"ץ: אין לכם סמכות
נתניהו נגד שופטי בגצילום: נתניהו נגד שופטי בג

לפי מכתב התנועה, "העותרת סבורה שקיימת חשיבות רבה בהקראת פסק הדין בעתירה דנן, וחשיבות רבה יותר בשידור הקראת פסק הדין בשידור ישיר – כפי שגם שודר הדיון בעתירה – והכל כדי שהציבור יראה ויאזין לנימוקי השופטים".

התנועה הוסיפה כי לעמדתה "בשידור הקראת פסק הדין בעתירה דנן ובהתרשמותו של הציבור מפסק דינו של כל שופט, טמונה חשיבות רבה לדמוקרטיה הישראלית בשעה זו".

כזכור, בג"ץ קיים לאחרונה דיון בנוגע לתיקון חוק יסוד המכשיר את המינוי של דרעי, וכן בנוגע לסבירות המינוי של דרעי לתפקיד לאור הרשעותיו החוזרות ונשנות בפלילים.

לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, שהועברה על ידי מנהל מחלקת הבג"צים עו"ד ענר הלמן, המינוי של דרעי אינו סביר באופן קיצוני ודינו בטלות.

בנוסף, לעמדת היועצת המשפטית לממשלה יש קלון בעבירות בהן הורשע דרעי לפני שנה בלבד.

אריה דרעי בג"ץ התנועה לאיכות השלטון שידור חי