מבזקים
סרוגים

לפיד: "אני הצעתי לתקוף באיראן, נתניהו פחד"

לאחר הדיווח בניו יורק טיימס על תכנון ישראל לתקוף באיראן, ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את נתניהו וטען כי הוא הציע לתקוף שדות נפט באיראן אך נתניהו פחד ומנע את זה

לפיד: "אני הצעתי לתקוף באיראן, נתניהו פחד"

לאר שמוקדם יותר היום (חמישי) פורסם בניו יורק טיימס כי הנשיא טראמפ עצר מתקפה של ישראל על מתקני הגרעין באיראן  ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את רה"מ נתניהו וטען: "הוא פחד".

לפיד טען: "כבר באוקטובר הצעתי לתקוף את שדות הנפט של איראן. חיסול תעשיית הנפט האיראנית תהרוס את כלכלתה ותפיל בסופו של דבר את המשטר. נתניהו פחד, ועצר את זה".

טראמפ בלם: ישראל תכננה לתקוף מתקני גרעין באיראן
טראמפ בלם: ישראל תכננה לתקוף מתקני גרעין באיראןצילום: טראמפ בלם: ישראל תכננה לתקוף מתקני גרעין באיראן
נתניהו (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

כאמור, התגובה הזו מגיעה לאחר הניו יורק טיימס דיווח הלילה כי ישראל תכננה לתקוף מתקני גרעין באיראן, אך טראמפ מנע זאת ממנה בשביל להמשיך לקיים שיחות משא ומתן. על פי הדיווח, הנשיא טראמפ הבהיר לנתניהו, כי ישראל לא קבל גיבוי למהלך זה.

עוד דווח כי את ההחלטה קיבל טראמפ לאחר דיונים פנימיים רבים עם צוותו בהם הם התלבטו האם ללכת למהלך צבאי או דיפלומטי.

איראן בנימין נתניהו יאיר לפיד