מבזקים
סרוגים

אחרי הסקרים: סמוטריץ', קח את ההצעה של בן גביר

סקר המנדטים הערב שהראה כי סמוטריץ' לא עובר את אחוז החסימה, מצטרף לשאר הסקרים בהם בן גביר קרוב יותר לדו ספרתי והציונות הדתית לאזור המסוכן. אולי בכל זאת כדאי לו להיענות בחיוב להצעה של בן גביר לרשימת ריץ'-רץ'

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ז אב התשפ"ב
אחרי הסקרים: סמוטריץ', קח את ההצעה של בן גביר

סקרי המנדטים שפורסמו הערב, בכל ערוצי הטלויזיה מצביעים על מגמה ברורה, עוצמה יהודית נמצאת במקום יותר טוב בסקרים מאשר הציונות הדתית. זה לא סקר ראשון ולא חמישי, שבהם בן גביר נמצא על עמודה שקרובה לדו ספרתי בעוד סמוטריץ' מתקרב יותר לאזור המסוכן של אחוז החסימה.

סקר: סמוטריץ' לא עובר; בן גביר בשיא של מנדטים
סקר: סמוטריץ' לא עובר; בן גביר בשיא של מנדטיםצילום: סקר: סמוטריץ' לא עובר; בן גביר בשיא של מנדטים

הבוקר, הניח בן גביר את ההצעה שלו לריצה משותפת של המפלגות שתחולק – 50:50 או ריץ'-רץ', מקום אחד לציונות הדתית ומקום אחד לעוצמה. לפני חודשיים הצעה כזו הייתה יכולה להיות חצופה, לפני שלושה שבועות, כשהציונות הדתית שלחה את ההצעה שלה ל-4.5 מקומות בעשירייה (2 בשמינייה), זה היה כבר סביר, היום ההצעה לרשימה מאוחדת נשמעת כאפשרות סבירה ואולי אפילו קרש הצלה לסמוטריץ', בואכה כרטיס לוטו, כדי לא לסיים כמו נפתלי בנט בבחירות 2019.

ההצעה החתומה של בן גביר מהבוקר

הפריימריז אתמול, השאירו את רשימת הציונות הדתית כמו שהיא, האפקט של השטח שהתעורר אתמול, לא הורגש בסקר היום בו המפלגה נחלשה עוד קצת מאז הסקרים הקודמים. הדד-ליין להגשת הרשימות כבר מתקרב. אם לא יקרה משהו דרמטי, גם אם המגמה תיעצר, עוצמה יהודית נמצאת במצב חזק יותר מאשר הציונות הדתית ונראה שגם מנהלת נכון יותר את הקמפיין.

בלי מו"מ | בן גביר חתם על הסכם לריצה משותפת
בלי מוצילום: בלי מו

ההצעות של לפני חודשיים ולפני שלושה שבועות כבר לא רלוונטיות. וכל עוד הסקרים לא ישתנו משמעותית, בציונות הדתית צריכים לעשות את הסוויץ' בראש ולהבין שהם כבר לא הצד שמציע, אלא הצד שמציעים לו.

איתמר בן גביר בצלאל סמוטריץ' דעות הציונות הדתית עוצמה יהודית