מבזקים
סרוגים

המתיחות בין סין לטיוואן: רוכשת מטוסים מתקדמים

המתיחות בין סין, טיוואן לארה"ב מפריך כאשר הטיוואנים הזמינו מהאמירקאים שדרוג משמעותי למטוסי הקרב F-16. בטיוואן חוששים מפני הסלמה בין הצדדים

י"ד כסלו התשפ"ב
המתיחות בין סין לטיוואן: רוכשת מטוסים מתקדמים

נשיאת טיוואן צאי אינג-וון הזמינה מוושינגטון שדרוג משמעותי של אגף מטוסי ה-F-16, זאת במטרה להגביר את יכולות ההגנה של האי על רקע המתיחות הגוברת בין מדינתה לסין.

תרגילים צבאיים רבים של ארה"ב וסין באזור העלו את אצל הטיוואנים את החששות כי עומד להגיע מסבר סביב טיוואן, טריטוריה שסין טוענת ששייכת לה.

סין הפתיעה את ארה"ב: יותר מתקדמת ממה שהבנו
סין הפתיעה את ארהצילום: סין הפתיעה את ארה

צאי אמרה בטקס בחיל האוויר בו חשפה את המטוסים המשודרגים: "אני מאמינה שכל עוד נעמדו על הערכים שלנו של דמוקרטיה וחירות, יהיו עוד מדינות דומות שיעמדו לצידנו.

לארה"ב אין קשרים דיפלומטיים רשמיים עם טיוואן, אך היא הספקית העיקרית של נשק לאי, למרות זעמה של סין על כך.

השדרוג למטוסים, בשווי 3.9 מיליארד דולר נעשה תוך שיתוף פעולה בין חברות טיוואניות לבין חברות אמריקאיות.

טיוואן גם הזמינה 66 מטוסים חדשים שיוכלו להתמודד בצורה טובה יותר עם חיל האוויר הסיני. חיל האוויר הטיוואני מיומן ביותר אך לא משתווה בגודלו לצבא הסיני.

נראה כי המתיחות בין הסינים לאמריקאים ממשיכה להקצין בכל הזירות המדיניות.

F-16 ארה"ב טיוואן סין