מבזקים
סרוגים

בזמן מלחמה: יוקם בארץ בית חולים לילדים עזתים

חיל הרפואה פנה לאחרונה למשרד הבריאות והנחנה גומרים בכירים להחל בהכנות להקמת בית חולים לילדים עזתים בשטח ישראל, המהלך שנוי המחלוקת מגיע ככל הנראה על רקע לחץ בין לאומי

י' תמוז התשפ"ד
בזמן מלחמה: יוקם בארץ בית חולים לילדים עזתים

על פי פרסום של אדיר ינקו, כתב ידיעות אחרונות, חיל הרפואה בצה"ל הנחה את משרד הבריאות להכין בית חולים לטיפול בילדים מרוצעת עזה.

על פי הדיווח, גורמים בכירים במערכת ומשרד הבריאות קיבלו הנחיות מגורמים בכירים בצה"ל להחל בתכנון והקמה של בית חולים לילדים מרוצעת עזה, בית החולים יטפל בילדים בעלי מחלות כרוניות כמו סכרת, סרטן ובעיות נוספות.

על פי הדיווח, קיימות הערכות כי ישראל מבצעת את המהלך השנוי במחלוקת ככל הנראה כתוצאה מאחת משלוש סיבות, או אולי שלושתן יחד: חלק מהכנות להסכם הפסקת האש ושחרור החטופים מול חמאס, קבלת לגיטימציה בין לאומית להמשך המלחמה, חשש לקראת פסיקת בית הדין הבין לאומי בנושא צווי מעצר לראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט.

9 חודשים למלחמה: נחשף מספר ההרוגים משורות החמאס
9 חודשים למלחמה: נחשף מספר ההרוגים משורות החמאסצילום: 9 חודשים למלחמה: נחשף מספר ההרוגים משורות החמאס

המתקן צפוי לקלוט עשרות ילדים מתוך הרצועה לאחר הקמתו, לספק להם טיפול רפואי על ידי רופאים אזרחיים שיגיעו אליו, בנוסף לכך ישמש בית החולים למרכז מיון ממנו יוכלו העזתים להיות מופנים לטיפול רפואי במדינה שלישית כמו איחוד האמירויות.

בית חולים חמאס טיפול רפואי ילדים מלחמה משרד הבריאות עזה ערבים פלסטינים צה"ל