תפריט

מבזקים
אירוע ביטחוני חריג: חיל הים הישראלי פתח באש לעבר ספינה מצרית ח"כ מיש עתיד בהלם: "זו רעידת אדמה" בגלל ההפגנות? רשת האינטרנט באיראן הושבתה לחלוטין תיעוד מבהיל: רוחות עזות מעיפות הולכי רגל ברחוב הסטטוס-קוו נסדק, עכשיו הגיע זמן הריבונות דיווח: לישראל הועבר מידע "מהותי" על רן גואילי בדרך לשלב ב'? נתניהו נפגש עם המיועד למנכ"ל מועצת השלום בעזה לראשונה מאז ההכרה: משלחת רשמית מסומלילנד תגיע לישראל לאחר 17 שנים: נבחר רב קבוע לקרית ביאליק גשום וסוער; רוחות עזות, שלג, ושטפונות: תחזית מזג אוויר יוסי דגן מגנה את הצתת הרכב הפלסטיני: "אין הצדקה לאלימות" לפיד: דורשים לזמן את סמוטריץ' לחקירה במשטרה יורם שפטל במתקפה חסרת תקדים: "אוייבת העם" הצנחנים עוזבים את יו"ש: 25 מחבלים חוסלו ומאות נעצרו בתגובה לשיגור הכושל: צה"ל תוקף ברצועת עזה "לא התחסנתי ושילמתי מחיר": לינור אברג'יל בעד מתנגדי החיסונים רופא שיניים ממזרח י-ם נעצר בחשד לשיתוף הסתה ותמיכה בחמאס יעקב עמידרור: זה האשם העיקרי בטבח השבעה באוקטובר "לפנות בדחיפות למיון": משרד הבריאות באזהרה לתושבי הגליל למה לימסול הופכת ליעד ההשקעה המועדף אירוע ביטחוני חריג: חיל הים הישראלי פתח באש לעבר ספינה מצרית ח"כ מיש עתיד בהלם: "זו רעידת אדמה" בגלל ההפגנות? רשת האינטרנט באיראן הושבתה לחלוטין תיעוד מבהיל: רוחות עזות מעיפות הולכי רגל ברחוב הסטטוס-קוו נסדק, עכשיו הגיע זמן הריבונות דיווח: לישראל הועבר מידע "מהותי" על רן גואילי בדרך לשלב ב'? נתניהו נפגש עם המיועד למנכ"ל מועצת השלום בעזה לראשונה מאז ההכרה: משלחת רשמית מסומלילנד תגיע לישראל לאחר 17 שנים: נבחר רב קבוע לקרית ביאליק גשום וסוער; רוחות עזות, שלג, ושטפונות: תחזית מזג אוויר יוסי דגן מגנה את הצתת הרכב הפלסטיני: "אין הצדקה לאלימות" לפיד: דורשים לזמן את סמוטריץ' לחקירה במשטרה יורם שפטל במתקפה חסרת תקדים: "אוייבת העם" הצנחנים עוזבים את יו"ש: 25 מחבלים חוסלו ומאות נעצרו בתגובה לשיגור הכושל: צה"ל תוקף ברצועת עזה "לא התחסנתי ושילמתי מחיר": לינור אברג'יל בעד מתנגדי החיסונים רופא שיניים ממזרח י-ם נעצר בחשד לשיתוף הסתה ותמיכה בחמאס יעקב עמידרור: זה האשם העיקרי בטבח השבעה באוקטובר "לפנות בדחיפות למיון": משרד הבריאות באזהרה לתושבי הגליל למה לימסול הופכת ליעד ההשקעה המועדף
קריקטורה לכבוד שבת: פרשת צו

קריקטורה לכבוד שבת: פרשת צו

המאייר אלחנן בן-אורי מציג בכל שבת קריקטורה חביבה על אחד מפסוקי הפרשה. נסו למצוא בעצמכם את הפסוק עליו מכוון הציור. הפתרון השבוע הוא בן שבע מילים.
קרא עוד

עוד כתבות

הדרך לגאולה ולחירות עוברת באומץ של  'שבת הגדול'

הדרך לגאולה ולחירות עוברת באומץ של 'שבת הגדול'

הציווי הראשון שנצטווה עם ישראל בדרך ליציאת מצרים, הוא שכל משפחה תקח לה שה (כבש או עז) בן שנה ולשמור אותו. אמנם "להכניס עז הביתה", זה לא נוח ואולי גם מסריח, אבל לא נראה עסק כל כך מסובך, אז מה העניין הגדול, שאותו אנו מציינים עד היום בשם 'שבת הגדול'?

מהדורת השבט 139 – תוכנית הסאטירה של לאטמה

מהדורת השבט 139 – תוכנית הסאטירה של לאטמה

מהדורת השבט 139 של לאטמה עם אלוף פיקוד המרכז ניצן אלון הדוחה את השמועות כאילו הוא מושפע מעמדות פוליטיות. ג'מיל ועוואד פותחים במחאה החברתית של עזה ושעת סיפור על האיש שאיבד משהו חשוב. עוד במהדורה על הבחירות בקדימה ועל ההבדל בין צפון קוריאה לארה"ב.

ועידת המפדל אישרה: המפקד והפריימריז יוצאים לדרך

ועידת המפדל אישרה: המפקד והפריימריז יוצאים לדרך

ועידת המפדל אישרה היום פה אחד את ההחלטה לצאת למפקד חברים ולפריימריז לאחר חג הפסח. אורלב קורא לכל אנשי הציונות הדתית שהתפקדו למפלגות אחרות לשוב הביתה ולהתפקד לבית היהודי. הרשקוביץ ברך והוסיף עקיצה: "ההחלטה התקבלה כבר בשבוע שעבר".

חג חירות ראשון: ראש הממשלה נפגש עם גלעד שליט

חג חירות ראשון: ראש הממשלה נפגש עם גלעד שליט

ראש הממשלה בנימין נתניהו פגש היום בלשכתו את גלעד שליט לרגל חג החירות הראשון שלו מחוץ לשבי החמאס, ובירך אותו על היציאה "מעבדות לחירות ומחושך לאור, תרתי משמע". בארגון נפגעי הטרור 'אלמגור' אומרים: אין שום סיבה לחגיגה.

הרב יוסף: כשרות על אקונומיקה? סחיטה של גופי הכשרות

הרב יוסף: כשרות על אקונומיקה? סחיטה של גופי הכשרות

בכנס תורני לקראת חג הפסח, יצא הרב אברהם יוסף בחריפות נגד כשרות מיוחדת לפסח במוצרי ניקוי ואמר: "כל מה שאתם רואים הכשרים על סבון שמפו ואקונומיקה זה הבל, שטויות מצוצות מהאצבע, מסע פרסומת של גופי כשרות אמצי לסחיטה מיותר לחלוטין".

הרב זייני: חס ושלום לומר על הנשים שלנו שהן עצלניות

הרב זייני: חס ושלום לומר על הנשים שלנו שהן עצלניות

"אמותינו בכל הדורות ובכל הקהילות מסרו את עצמן ממש לנקות את הבית במשך שבועות יומם ולילה עד אפיסת כוחות ממש תוך משטר עריצותי כלפי כל בני הבית" כותב ראש ישיבת ההסדר בחיפה, הרב אליהו זייני, ומסביר את דברי התלמוד הירושלמי לגבי בדיקת חמץ האומר שנשים הן עצלות.

הרב יצחק לוי בדרך לתפקיד ראש מערך הגיור הלאומי

הרב יצחק לוי בדרך לתפקיד ראש מערך הגיור הלאומי

שבועות אחדים לאחר פרישתו של ראש מערך הגיור הלאומי היוצא, הרב חיים דרוקמן, מסתמן כי הרב יצחק לוי הוא המועמד מוביל להחלפתו. בדיל בין ש"ס וישראל ביתנו, עלה שמו של הרב לוי כמי שימשיך את הקו הליברלי שהתווה הרב דרוקמן.

הפרקליטות: קריאת "מוות למתנחלים" לא שווה חקירה

הפרקליטות: קריאת "מוות למתנחלים" לא שווה חקירה

צבי אלחייני, מרצה לשעבר בבצלאל, כתב בדף הפייסבוק שלו, "מוות למתנחלים – כי אתם רצח רוחני על עם ישראל", אך בפרקליטות החליטו שלא תפתח נגדו חקירה בגין הסתה. בפורום המשפטי אומרים: "לו היה מדובר באוהד בית"ר שקורא "מוות לערבים" ההחלטה הייתה שונה".

מכון המקדש רושם אנשים להקרבת קרבן פסח השנה

מכון המקדש רושם אנשים להקרבת קרבן פסח השנה

יוזמה של 'מכון המקדש', מציעה לציבור לקחת חלק בהקרבת ואכילת קרבן פסח עוד השנה. במכון מארגנים הרשמה לקרבן הפסח, כשכל אחד מהנרשמים קונה כזית מכבש שישחט בהר הבית. במכון יודעים כי הסיכוי להקרבת הקרבן הוא קלוש והוסיפו: "הננו תפילה שנזכה להקריב קרבן פסח השנה"

ה"תועלת" היחידה בשעון קיץ היא שנבזבז יותר כסף

ה"תועלת" היחידה בשעון קיץ היא שנבזבז יותר כסף

גם לחילונים יש שו"ת אינטרנט, למשיב קוראים "בלדד השוחי", והוא עונה על שאלות מדעיות-חברתיות. בעבר הוא נשאל על שעון הקיץ, תשובתו מפתיעה: שעון קיץ לא נועד לחסוך כסף, אלא לבזבז ולאו דווקא את כספי המדינה, אלא את הכסף שלכם. "זה רע לנו, אבל זה טוב לכלכלה".

בן ארי: הגיע הזמן לחזור לכל הבתים שהערבים גזלו בחברון

בן ארי: הגיע הזמן לחזור לכל הבתים שהערבים גזלו בחברון

לפנות בוקר נכנסה קבוצה של מתיישבים לבית בחברון בסמוך למערת המכפלה, שנקנה על ידי יהודים. המתיישבים אומרים כי הם ממשיכים את מפעלו של אברהם אבינו. ח"כ בן ארי אומר כי "הגיע הזמן לחזור לכל הבתים בעיר האבות שנגזלו על ידי האוייב".

העולים מצרפת יהוו תשובה גם לעולים מרוסיה וגם לש"ס

בטורו השבועי, מייחל הרב רוזן לעלייתם של יהודי צרפת לארץ שיתפסו מקום חשוב בכלכלת ישראל ובטחונה, ומבחינה יהודית שרשית… יאזנו את עליית אחינו מחבר העמים, האשכנזים החילוניים. ובנוסף ירשו את מקומה של תנועת ש"ס המזרחית המסולפת שבוחריה הם ספרדיה אך הנהגתה היא 'ליטאית'.

איך אומרים שטיינזלץ בערבית?

איך אומרים שטיינזלץ בערבית?

אחרי שבדרום קוריאה כבר מלמדים גמרא בבתי הספר, החליט ארגון ערבי להוציא לאור 20 כרכים של תלמוד בבלי בתרגום לערבית. הספרים נמכרים בשווקים שבירדן ומעוררים כצפוי זעם בקרב קבוצות איסלאמיות.

ביו"ש מחרימים את מד"א ומחזקים את איחוד הצלה

ביו"ש מחרימים את מד"א ומחזקים את איחוד הצלה

על רקע צעדי המחאה נגד ארגון מד"א שחתם הסכם עם הצלב האדם ומצמצם את פעילותו ביו"ש, נערך בשבוע שעבר ערב הצדעה למתנדבי 'איחוד הצלה' מיישובי בנימין. ציוד החייאה חדש חולק למתנדבים כמו גם תעודות הערכה למצטיינים.

דרעי השחית והרס את כל מה שבנה הרב עובדיה יוסף

דרעי השחית והרס את כל מה שבנה הרב עובדיה יוסף

בכל הנוגע למפעל התורה של ש"ס, הוכתמה המהפכה המרתקת של הרב עובדיה יוסף על ידי דרעי וחבריו, שהקפידו על ניקיון בגדיהם ולא על ניקיון ידיהם. תאוות הבצע והממון של כמה משליחי התנועה הורידה אותה אל שאול תחתיות של שחיתות.