מסתבר שגם לציבור הלא דתי, יש מערכת שו"ת. לא מדובר בשאלות הלכתיות אלא בתמיהות מדעיות או חברתיות. בעבר היה זה יצחק לבנון בספריו "לכל שאלה תשובה", והיום בתפקיד הרב עומד גולש אנונימי הנושא את הכינוי "בלדד השוחי", על שם אחד מרעיו של איוב. מסתבר שהגולש (או הגולשים), יודעים הכל ומשיבים בשפה ברורה גם על שאלות מורכבות.

גם שאלת שעון הקיץ ושעון החורף עלתה, בשאלת גולש: "אם שעון הקיץ כה מוצלח, למה לא להנהיגו כל השנה?". תשובת בלדד השוחי מעט מפתיעה, היא מסבירה כי מאחורי שעון הקיץ אין כוונת חסכון, כמו שמסבירים לציבור הרחב, אלא דווקא כוונה לבזבז, לא את כפסי המדינה, אלא את הכסף שלכם.

וכך מסביר בלדד השוחי: תחילתו של שעון הקיץ (הזזת השעה בשעה אחת בחודשי הקיץ), נבעה מהצעה של בנג'מין פרנקלין (מדינאי אמריקאי), בעת כהונתו כשגריר ארצות הברית בצרפת. פרנקלין שעבד בילדותו בבית חרושת לייצור נרות, שם לב שהצרפתים פעילים מאד בלילה, ולכן משתמשים בהמון נרות. הוא הציע לצרפתים הצעה ייעול וחסכון:  קומו בזריחה, עבדו במשך היום ותוכלו ללכת לישון מוקדם יותר, וכך לחסוך הון עתק בנרות

הצעתו לא התקבלה, אבל היא היוותה את היסוד לרעיון שעון הקיץ. להתאים את לוח הזמנים לשעון האור והחושך. בקיץ כשהשמש זורחת מוקדם, להזיז את השעון כך ששעות הפעילות יהיו בשעות האור ולחסוך בהוצאות התאורה. בחורף כשהשמש זורחת מאוחר, עדיף להשאיר את השעון כמו שהוא (ולכן חוזרים לשעון הרגיל).

אלא שמה שהיה נכון לפני 80 שנה, כבר לא נכון היום. כיום רוב המקומות מוארים בצורה תמידית, גם כשבחוץ יש אור. גם המנורות הפכו לחסכוניות יותר ועיקר צריכת החשמל היא במזגנים, שיותר קשה להם לקרר בשעות היום, ולכן הם מבזבזים יותר חשמל. לפי זה, ייתכן ושעון הקיץ דווקא מבזבז אנרגיה.

כשתירוץ החסכון לא עזר עברו למניעת תאונות דרכים, כי נהיגה ביום בטוחה יותר. אבל לא נמצאו לכך ראיות מוצקות. בכמה מדינות אפילו נרשמה עלייה בתאונות הדרכים בימים שאחרי הזזת השעון, אולי כי כולם עדיין מבולבלים. דיברו גם על כך שהליכה באור השמש, בריאה יותר ועוזרת לייצור ויטמין D, אבל שכחו את סרטן העור.

ואז מגיע "בלדד השוחי" להסבר האמיתי של שעון הקיץ: "ומה ההסבר האמיתי? לשעון הקיץ יש יתרון כלכלי אחד מוכח. מתברר שככל שלאנשים יש יותר שעות אור אחרי העבודה, כך הם יוצאים יותר לחנויות וקונים יותר דברים. בשורה התחתונה: שעון הקיץ גורם לנו לבזבז יותר כסף. זה רע לנו, אבל זה טוב לכלכלה."

ולסיכום דבריו אומר "בלדד השוחי": אני לא אתפלא אם ינהיגו שעון קיץ גם בחורף. זה יחסוך לנו שתי הזזות שעון יקרות ומיותרות מדי שנה, וגם אם זה לא יוסיף לנו בריאות, ולא ישפר את הבטיחות, ולא יצמצם את בזבוז האנרגיה, ובטח לא יחסוך לנו כסף, זה יהיה טוב מאד לשופינג. ועם כזה מן טיעון פשוט לא מתווכחים."

לקריאת התשובה המלאה באתר "כלכליסט"