השר אבי דיכטר (ליכוד) תקף הבוקר ברשת ב' את השר גנץ על נאומו והצבת האולטימטומים לנתניהו: "כשאין לגנץ מה לומר בקבינט – הוא מקיים מסיבת עיתונאים. כשהוא קורא לא לנהל את המלחמה משיקולים פוליטיים, אני תוהה אם הוא מדבר על עצמו"‏⁧‫.

עוד אמר דיכטר: "אין אפשרות לממש את היעדים שלנו בלי להשתלט על עזה. שליטה ישראלית על רצועת עזה תאפשר לישראל לנהל מו"מ ממקום של כוח".

נזכיר כי אמש השר וחבר קבינט המלחמה בני גנץ נשא הצהרה לתקשורת, בה התייחס לניהול המלחמה בעזה ובצפון, התנאים להישארות בממשלת החירום וכן הציג את חזונו להמשך המערכה והשגת יעדיה.

"לא פשוט עבורי לעמוד פה היום. אך זו חובתי. לאחר שעשיתי יחד עם חבריי, כל שיכולתי בחדרים הסגורים" הבהיר גנץ. "אני ניצב כאן היום ואומר לכם: נדרש שינוי – כאן ועכשיו. חבריי ואני לא נניח למחול השדים להימשך. נעשה את כל שצריך כדי לשנות מסלול, למנוע את ההתנגשות בחומת הסלעים – ולהבטיח שישראל תפליג בביטחה אל עבר ניצחון אמיתי".

עוד אמר גנץ: "אני מאמין באחדות. נאבקתי עבור אחדות גם כאשר היו לכך מחירים גבוהים. אבל האחדות חייבת לבוא לידי ביטוי במעשים" הדגיש. "אחדות לא יכולה להיות עלה תאנה לקיפאון בניהול המלחמה. והמעשה הנדרש היום הוא מהפך אסטרטגי. יציאה מהדשדוש אל הכרעות אמיצות ומהלכים החלטיים.

עוד נעסוק בכל מה שהיה בעבר. אך כעת, בצומת הדרכים הגורלית שבה אנו נמצאים, המנהיגות חייבת לראות את התמונה הרחבה, לאתר סיכונים, לזהות הזדמנויות – ולגבש אסטרטגיה לאומית מעודכנת".

בהמשך דבריו גנץ הציג רשימת צעדים ויעדים אסטרטגיים נדרשים, "כדי שנוכל להילחם כתף אל כתף – על קבינט המלחמה לגבש ולאשר עד השמונה ביוני תוכנית פעולה שתוביל למימוש שישה יעדים אסטרטגים בעלי חשיבות לאומית":

1. להשיב הביתה את חטופינו.2. למוטט את שלטון חמאס, לפרז את רצועת עזה ולהבטיח שליטה ביטחונית ישראלית.3. לצד קיום שליטה ביטחונית ישראלית, להקים מנהלת אמריקנית-אירופית-ערבית-פלסטינית שתנהל אזרחית את הרצועה ותניח בסיס לחלופה עתידית שאינה חמאס ואינה עבאס.

4. להשיב את תושבי הצפון לבתיהם עד ה-1 לספטמבר ולשקם את הנגב המערבי.5. לקדם נורמליזציה עם סעודיה כחלק ממהלך כולל אשר יצור ברית עם העולם החופשי ועם העולם הערבי נגד איראן.6. לאמץ מתווה שירות אשר יביא לכך שכל הישראלים ישרתו את המדינה ויתרמו למאמץ הלאומי העליון".