בשנת 2007 ערך נשיא ארה"ב דאז, ג'ורג' בוש, מסיבת עיתונאים בבית הלבן, בה הוא הזהיר מיציאה של ארה"ב מעיראק טרם הזמן. בדבריו מלפני שבע שנים פירט בוש בדיוק את מה שקורה בימים אלו בעיראק ובמדינות אחרות באיזור עם השתלטותו של ארגון דעא"ש האילאמי הקיצוני.

אמנם מדובר על ארה"ב ועל עיראק, אך אי אפשר שלא לעשות את האנלוגיה הכואבת בין יציאת ישראל מעזה ועל ההשלכות הזהות בשני המקרים.

בסרטון שהועלה לרשת החברתית, ומתעד את מסיבת העיתונאים מלפני שבע שנים, נראה בוש מזהיר מפני הדברים הבאים: "אני יודע שיש אנשים בוושינגטון שהיו רוצים שנצא מעיראק עכשיו. לצאת משם לפני שהדרג הצבאי מאשר שאנחנו מוכנים- יהיה מסוכן, לעיראק, לאיזור ולארה"ב. זה אומר למסור את עתיד עיראק לאל-קאעידה. זה אומר שאנו מסכנים רצח המוני בקנה מידה עצום. זה אומר שאנו מרשים לטרוריסטים להקים מקלט בטוח בעיראק. אשר יחליף את זה שהם איבדו באפגניסטאן. זה אומר שזה מגדיל את הסבירות שחיילי ארה"ב ייאלצו לחזור לשם במועד מאוחר יותר כדי להתעמת עם אויב הרבה יותר מסוכן".

 

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2014/09/10610282_10204673872827646_469366262_n.mp4]]]