מראש חודש אב עד לשעות הצהריים של י' באב, אנו מציינים את "תשעת הימים", תקופת אבלות על חורבן בית המקדש הראשון והשני, כאשר בתקופה זו נהוג שלא לאכול בשר זכר לעבודת הקורבנות בבית המקדש, שפסקו בימים אלו. לשם כך, הנה מתכון קליל וטעים לפיש אנד צ'יפס טעים במיוחד.
פיש אנד צ'יפס (4 מנות)
מצרכים:
450 גרם פילה בקלה, מחולק ל-4
1/4 כוס קמח
שמן קנולה או שמן צמחי לטיגון עמוק – לא שמן זית
לציפוי:
1/4 1 כוסות קמח
230 מ"ל בירה לבנה קרלסברג
1/4 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה
קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
שמן לטיגון עמוק
מלח
אופן ההכנה:
כדי להיות יעילים ומהירים, כדאי להתחיל קודם בהכנת הצ'יפס ורק אז לעבור לדגים.
הפטנט להכנת צ'יפס מושלם:
מקלפים את התפו"א, חותכים לרצועות עבות ולאחר מכן מעבירים לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח(טיפ מהפכני), ומשהים למשך שעה-שעתיים (אפשר יותר).
מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (רצוי בד, לא נייר) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.
מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית ומכניסים לשמן את רצועות הצ'יפס
הכניסו בכל פעם כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון (כדי שהשמן לא יתקרר) עד לקבלת גוון זהוב-שחום. לאחר מכן מוציאים ומתבלים במלח (מומלץ גם במעט פלפל גרוס).
הכנת הדגים:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, עד לקבלת מרקם סמיך ועבה. מניחים בצד למשך 15-30 דקות.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
מצפים ב-1/4 כוס קמח את חתיכות הדג, וטובלים כל אחת בבלילה.
מטגנים כל חתיכת דג במשך 8 דקות, 4 דקות מכל צד או עד להזהבה, ומגישים.
טיפ: אם אתם מטגנים כמות גדולה יותר של דגים או ממתינים עד שהצ'יפס יהיה מוכן, העבירו את הדגים המוכנים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. והכניסו לתנור שחומם ל-90 מעלות, כדי לשמור עליהם חמים עד ההגשה.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
וילי
נשמע ונראה מעולה! זו תהיה הארוחה הבאה שלנו ואשמח לשוב ולהגיב אחרי. תודה על המתכון...
19:57 24.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר