יום הצ'יפס הבינלאומי: בדקנו מהו הצ'יפס הטעים ביותר?
יום הצ'יפס הבין-לאומי מתקיים היום כמידי שנה. צוות סרוגים בדק עבורכם מי הצ'יפס הטעים ביותר מבין הרשתות הגדולות. אוהבים קריספיות? שומניות? הכל נבדק ולהלן התוצאות
מבחן הטעם של סרוגים: צ'יפס, המכונה בעברית 'טוגן', הוא אחד המאכלים הפופולאריים בעולם. הוא מוגש כתוספת כמעט בכל ארוחה, המאכל שלרוב אוכלים עם הידיים, הוא חברותי, מריח טוב, אך האם בכל מקום הצ'יפס טעים?
מקורו של המאכל האהוב לא ידוע, ומספר מדינות טוענות כי הן היו אלו שהמציאו את המאכל המטוגן ובניהם ארצות הברית, צרפת ובלגיה. הצ'יפס מוגש בדרך כלל כתוספת למאכלים עממיים גם ברשתות האוכל השונות בארץ.
אתם יושבים בערב עם החברה או אולי אתם אתם דווקא לבד? יש לכם דודא לצ'יפס טעים? לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי החלטנו לבחון: איפה נמצא הצ'יפס הטעים ביותר?
צוות סרוגים בחן את הצ'יפסים השונים על פי מספר פרמטרים: עובי, קריספיות, שמנוניות, צבע, אריזה (בדקנו איך הצ'יפס מגיע במשלוח), טעם. בדקנו עבורכם ולהלן התוצאות:
4. בורגראנץ'
רשת ההמבורגרים הישראלית והוותיקה מונה כ-40 סניפים כשרים ברחבי הארץ, אך הצ'יפס הוותיק הוא ככל הנראה גם לא המוצלח ביותר.
לרשת יש סוג אחד של צ'יפס רגיל ועבה שמגיע בצורת זיגזג בקופסא גדולה עם כמות נדיבה. הצ'יפס מעט שמנוני ובצבע זהוב נוטה לשחום, אך לא מספיק קריספי כיוון שהקופסא מגיעה סגורה היטב ללא חורים וכולאת את האדים.
יחד עם הצ'יפס הגיעו מספר רטבים: ברבקיו, קטשופ, אלף האיים, מיונז וברבקיו חריף.
אריזה: גדולה, סגורה היטב
עובי: עבה
צבע: זהוב נוטה לשחום
קריספיות: ✰ ✰ ✰ ★ ★
שמנוניות: ✰✰✰ ★ ★
טעם: ✰✰✰ ★ ★
3. ההמבורגר של שגב
רשת ההמבורגרים הקטנה מונה בסך הכל שני סניפים בירושלים, אך זה לא מונע ממנה להיכנס לליגה של הגדולים. לרשת יש סוג אחד של צ'יפס רגיל בעובי בינוני בצורת זיגזג, שמגיע באריזה קומפקטית וידידותית למשתמש עם חורים לטובת האדים. הצ'יפס שצבעו בין שחום לבהיר מאוד שומני, נוצץ ומשאיר שמן על האצבעות.
יחד עם הצ'יפס הגיעו הרטבים: קטשופ ומיונז.
אריזה: יפה ונוחה, ידידותית למשתמש
עובי: בינוני עבה
צבע: באמצע נוטה לבהיר
קריספיות: ✰ ★ ★ ★ ★
שמנוניות: ★ ★ ★ ★ ★
טעם: ✰✰ ★ ★★
2. רובן
במקום השני והמכובד הרשת העולה רובן (Ruben) טיפסה במעלה ההמבורגריות השונות, במבחן הטעימה של סרוגים היא הגיעה למקום השני. הצ'יפס, שהגיע דק ושחום, היה מאוד שומני אך גם מאוד קריספי. הסוג היחיד של הצ'יפס, רגיל וחלק עם קליפת תפוח האדמה, הגיעה באריזה גדולה פתוחה, על מנת שלא יצטברו האדים.
יחד עם הצ'יפס הגיע מגוון רב של רטבים: אלף האיים, קטשופ, מיונז, צ'ילי, שום וברבקיו.
אריזה: גדולה עם חורים גדולים
עובי: דק
צבע: שחום- זהוב
קריספיות: ✰ ★ ★ ★ ★
שמנוניות: ★ ★ ★ ★ ★
טעם: ✰ ★ ★ ★ ★
1. בורגרסבר
אל המקום הראשון במבחן הטעימה של סרוגים הגיעה הרשת הכשרה הגדולה בארץ, שמונה כ-40 סניפים, מתוכם 17 רק בירושלים. שני סוגי הצ'יפס: קלאסי ומתובל, היו בגודל סטנדרטי, קריספיים ולא שמנוניים, והגיעו בצבע בהיר באריזה קומפקטית.
יחד עם הצ'יפס הגיעו מספר רטבים: קטשופ, מיונז, פסטו, אלף האיים.
אריזה: יפה ונוחה, ידידותית למשתמש
עובי: בינוני, גודל סטנדרטי
צבע: בהיר
קריספיות: ✰ ★ ★ ★ ★
שמנוניות: ✰ ✰ ✰ ✰ ★
טעם: הקלאסי: ★ ★ ★ ★ ★
המתובל: ✰✰ ★ ★★
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו