איש חברון ברוך מרזל, מספר לסרוגים על הקשר המיוחד שהיה בינו לבין זקן מועצת חכמי התורה, הרב שמעון בעדני זצ"ל, שנפטר הבוקר בגיל 95.

בשיחה לסרוגים מספר מרזל על הנושאים בהם הוא היה מתייעץ עם הרב בעדני: "זכיתי פעמים רבות לפגוש את מרן הרב הגאון שמעון בעדני זצ"ל, יהודי ענק שעם כל גדולתו העצומה, הצליח לשמור על פשטות מדהימה, היה מתמיד עצום, תמיד היה יושב מול גמרא פתוחה על סטנדר פשוט".

מרזל מספר כי בכל פעם שהוא היה מגיע אל הרב בעדני "ההרגשה הייתה שעולם התורה יושב על כתפיו, ובמיוחד עולם התורה של הספרדים. כך דאג ופעל במסירות רבה למען עולם התורה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אמירת תהילים ליד מיטתו של הרב בעדני זצ"ל (אשר מדינה)

מרזל משתף על הפגישות עם הרב בעדני ומספר: "הגעתי אליו בכל פעם שהיו משברים, ידעתי שהוא בעל השפעה גדולה על מרן הרב עובדיה זצ"ל ויש לו את האומץ ואת היכולת להוביל מהלכים. כך היה כשפעלנו נגד הסכם חברון והסכם אבו דיס, כך היה בנוגע לכותל הרפורמי וכך היה בנוגע למשחקי כדורגל בשבת, ועוד נושאים שאחרים חששו לגעת בהם".

"בכל ביקור הרב זצ"ל היה מתעניין בשלום חברון ומערת המכפלה, אהב מאוד את תלמוד התורה שלנו בחברון, והיה מברך תמיד את התלמידים. הרב היה שייך לדור הקודם, דור הנפילים. חבל על דאבדין", נזכר מרזל.