מושלם: מתכון לניוקי תפוח אדמה בקרם פרמג'אנו רג'יאנו - סרוגים

מושלם: מתכון לניוקי תפוח אדמה בקרם פרמג'אנו רג'יאנו

רגע לפני ט"ו באב: קבלו מתכון למאכל מושקע וטעים במיוחד: ניוקי תפוח אדמה בקרם פרמג'אנו רג'יאנו ועלי תרד | הבונוס: קל להכנה

מושלם: מתכון לניוקי תפוח אדמה בקרם פרמג'אנו רג'יאנו
  (צילום: יח"צ)

ניוקי תפוח אדמה בקרם פרמג'אנו רג'יאנו ועלי תרד.

מרכיבים ל-2 מנות:

250 גרם ניוקי תפוח אדמה גרופלו

3 כפות פרמג'נו ר'גאנו ורג'יליו – מגורר דק

כוס שמנת לבישול

30 גרם חמאת פלשרד

שן שום – פרוסה דק ככל הניתן

3 כפות עלי תרד מופשרים – טבע פרוסט

מלח

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים היטב. במקביל, מכינים בקערה "אמבט" מי קרח. מחממים מחבת ברזל רחבה וממיסים את החמאה, מוסיפים את פרוסות השום, תוך ערבוב, על להבה בינונית/ נמוכה.

כעבור כחצי דקה (זהירות לא להשחים את השום) מוסיפים את השמנת , מגבירים ללהבה בינונית/ גבוהה ומביאים לבעבוע עדין. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב, מבשלים כחצי דקה.

כשהרוטב מסמיך מעט, מוסיפים את הפרמזן המגורר ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

מוסיפים את הניוקי לסיר המים ומבשלים עד שצפים (כשתי דקות).

בינתיים, מחממים שוב את הרוטב. שולים את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם הרוטב, מקפיצים הכל יחד, ממליחים לפי הצורך.

יוצקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד פרמזן מגורר ומגישים לצד כוס יין לבן יבש וצונן.


המתכון באדיבות חברת ישרקו

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו