שלושים שנה אחרי, הטקסט של מאיר אריאל שנכתב עבור דויד ברוזה, מולחן ויוצא לאור.
דויד ברוזה משתף: "בשנות ה-90 הייתי בקשר רצוף עם מאיר אריאל והייתי מקבל ממנו שירים שכתב וחשב שיתאימו לי. חלק הלחנתי וחלק שמרתי. היו גם שירים מולחנים ששלח לי כמו: "לא יכול להוריד ממך את העיניים", שמיד הקלטתי לאלבום בדואט עם מאיר- הקלטה ראשונה של השיר הזה".
"לפני כמה שבועות, לקראת מופע השנה לכבוד מאיר ולזכרו, שירז אריאל ביתו שלחה לי טקסט בכתב ידו של מאיר שנכתב עבורי. זכרתי את הטקסט וגם זכרתי שלא סיימתי להלחין אותו. סיימתי להלחין והתחברתי למפיק והמוסיקאי הנפלא תומר כץ אשר נרתם מיד לרעיון שנקליט ונפיק ביחד את השיר, וכך אסיים את אשר התחלתי מזמן".
האזינו לשיר:
ברוזה וכץ היו בקשר בתקופה האחרונה, וחיפשו הזדמנות להיפגש במחשבה ליצור משהו ביחד.
"כשעלה רעיון השיר של מאיר הוא אמר- 'תן לי שבוע, אני מלחין אותו ושולח לך', וכך היה". מספר כץ. "כעבור שבוע דויד שלח לי סקיצה מוקלטת של ״אל תתחיל איתי״ עם צילום דף של המילים בכתב ידו המקורי של מאיר".

"התאהבתי בשיר משמיעה ראשונה", הוא מתאר. "השיר הזה הוא בעצם סיפור, עם הטקסט היפהפה והציורי של מאיר, ודויד והגיטרה שמספרים אותו. חשבתי שאני רוצה כמה שיותר להחמיא לפשטות הזאת. חיפשנו ביטוי לאווירה העממית שבשיר ובאותו זמן רצינו לתת לה עוד פאנץ׳ של תעוזה ומודרניות".
מאיר ודויד הם פסקול ההתבגרות שלי
כץ מספר: "כל משך העבודה על השיר הזה הייתי באיזשהו סוג של 'היי' ובהתרגשות על הזכות הענקית לעבוד על הפרויקט הזה. גם מאיר וגם דויד הם השראה ענקית עבורי. גדלתי עליהם ושרתי שירים שלהם כנער על הטריבונות בצופים, בהרבה מובנים הם חלק מפסקול ההתבגרות שלי".

מילים:
אל תתחיל איתי אמרה
זה יגמר לא טוב
עגילים דמויי דמעות
בצבע התורכיז
צואר גבוה ולבן
חלב מתוק מדבש.
עיניה כשאני אומר לה להעיז
רשפים שחורים
אוּרים שחורים ממש.
אל תתחיל איתי היא אמרה
זה יגמר לא טוב
אמרתי מה לבארות מדבר
בהררי השלג
אל תתחיל איתי היא אמרה
זה יגמר לא טוב
אמרתי מה בדבר
בריכת הנסתרים קולטת פלג
אבי רוסי, אמרה
אמי תימניה
אבי נתן לי את הגוף
אימי את העיניים
אמרתי , אני לא
חציל עגבניה
ולא איכפת כל כך
לקחת את השפתיים
אל תתחיל איתי אמרה
זה יגמר לא טוב …..
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
עינב
אין על מאיר אריאל
14:12 15.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עינב
אין על מאיר אריאל
14:12 15.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורן
שיר מפגר
03:00 12.06.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר