מתכון לקראמבל תותים ואגוזים
עונת התותים בשיאה וזו בדיוק ההזדמנות להכין מהם קינוח מושלם לשבת. סידרנו לכם מתכון פשוט וטעים לקראמבל תותים ואגוזים, שתשמחו להגיש לצד כדור גלידה או קצפת. קינוח שנועד בהחלט למביני עניין ותותים
מצרכים:
לקראמבל:
1 כוס ו-2 כפות (125 גרם) שיבולת שועל או כוס ו1/2 קמח
1 כוס ו-1/2 (125 גרם) פקאן חתוך גס
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס ו-2 כפות (125 גרם) סוכר
3 גרם שמרים
1/2 כפית (2 גרם) מלח
למילוי:
כ-4 כוסות (400 גרם) תותים חתוכים
1 לימון (גרידה ומיץ)
2 כפות (20 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
1/2 כפית (2 גרם) מלח
1 כפית (2 גרם) אבקת וניל
להגשה: גלידה או קצפת צמחית
הוראות הכנה:
1. מתחילים בהכנת המילוי: ערבבו את כל מצרכי המילוי בקערה, שפכו את התערובת לתבנית אפייה, כסו אותה בנייר כסף ואפו במשך רבע שעה בחום של כ-200 מעלות ל-15 דקות. אפשר גם על הגז על אש בינונית, עד לקבלת תערובת סמיכה ונמסה
2. במקביל, מכינים את הקראמבל: ערבבו היטב את הסוכר והחמאה, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו (את הפקאן שברו קלות בידיכם).
3. בתום 15 הדקות בתנור, הסירו את נייר הכסף ופוררו את הבצק מעל התבנית באופן שווה.
4. הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואפו כ-17-20 דקות עד להשחמה.
5. קררו לפני הגשה והגישו עם גלידה או קצפת צמחית.
שימו לב:
-במידה ורוצים להפוך את המתכון לפרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה
-ניתן להחליף את התותים בתפוחים/ פירות יער או כל פרי אהוב אחר שנראה לכם מתאים כמילוי
שבת שלום!
============
המתכון באדיבות TEKA
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים