מתכון לעוגת שוקולד – פיסטוק

מי לא אוהב עוגות שוקולד ועוד כאלו שבאות עם שדרוג מפנק? לכבוד השבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון מיוחד לעוגת שוקולד פיסטוק שתשמחו לשבור איתה את הצום לצד כוס תה

מצרכים:

4 ביצים גדולות
1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
קורט מלח
100 גרם פיסטוקים טחונים/קצוצים דק
5 כפות (50 גרם) אבקת קקאו
1 כוס (240 מ״ל) שמן
1 כוס מים (240 מ״ל) מים
2 כוסות קמח (280 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ’יפס (לא חובה)
לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/2 מיכל (100 מ"ל) קרם קוקוס/שמנת מתוקה
לקישוט: פיסטוקים

שימו לב: ניתן להחליף את הפיסטוקים באגוזים קצוצים (אגוזי מלך / לוז וכו')

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב טורבו) ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף או עגולה

2. בקערה מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם הסוכר והמלח, במשך 10 דקות, במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.

3. מוסיפים בזרם דק את השמן ואז את המים ומערבלים במהירות נמוכה. עוצרים את המיקסר.

4. מוסיפים את הקקאו, הפיסטוקים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה בשני מחזורים וטורפים רק עד לאיחוד.

5. מקפלים פנימה את השוקולד צ’יפס ומוזגים לתבנית.

6. מכניסים לתנור במשך 30 דקות ובודקים בעזרת קיסם. אם העוגה לא אפויה, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.

7. מצננים במשך 10 דקות והופכים את התבנית על צלחת.

8. מחממים במיקרוגל/ בבן מארי את מרכיבי הציפוי עד להמסה ומוזגים על העוגה. לאחר מכן ניתן לפזר פיסטוקים נוספים לקישוט

ניתן לשמור את העוגה מחוץ למקרר למשך 3-4 ימים (אבל סיכוי גדול יותר שתספיקו לחסל אותה הרבה לפני)

שבת שלום!