סוף למחאה: הרבנים הראשים וראשי העדה האתיופית סיכמו על סיום המחאה האלימה.
היום (ה') נועדו הרבנים הראשיים לישראל הראש"ל הרב יצחק יוסף והרב דוד לאו יחד עם הרב הראשי ליוצאי אתיופיה וראש הקייסים של העדה יחד ראשי ומנהיגי העדה האתיופית לקריאה משותפת להרגעת הרוחות לאחר ההפגנות על מותו של סלומון טקה בפגישה סיכמו הרבנים הראשים ומנהיגי העדה על סיום המחאה.
בפגישה השתתפו, הרב הראשי לעדה האתיופית הרב ראובן וובשת, קייס הקייסים של העדה ברוק טגניה ושורה ארוכה של נציגי רבני הקהילות וקייסים מכל רחבי הארץ.

הרבנים הראשים אמרו כי אסור להתעלם מהאפליה הקיימת כלפי העדה אך קראו גם למשטרת ישראל כי בפעולתם למניעת האלימות יישמר האיפוק כלפי בני העדה ולאפשר להם את קיום המחאה על הכאב העצום בפטירתו סלומון טקה, הרבנים הראשיים ציינו כי ברבנות הראשית הם פועלים בכל עת ובכל זמן לפתור את כלל הסוגיות עימם מתמודדים יוצאי העדה האתיופית מתוך הידברות והבנה הדדית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הרבנים הראשים הבטיחו לבני העדה כי יפנו לכלל גורמי האכיפה לנהוג באיפוק ובסובלנות כלפי העדה בקיום המחאות, ולפעול להקלות כלפי המפגינים אשר השתתפו עד כה בהפגנות, במקביל להבטחה של מנהיגי העדה לפעול להרגעת הרוחות וככל שתתקיים מחאה הרי שהיא תעשה במסגרת החוק ושמירה על הסדר.
בסיום הישיבה אמר הרב יצחק יוסף: אנחנו קוראים לבני העדה האתיופית לקיים את המחאה בדרכי שלום וקוראים למשטרה לנהוג באיפוק כלפי בני העדה הכואבים את כאבם על האפליה הקיימת כלפי העדה, הרבנים הראשיים והרבנות הראשית עושים הכל בכדי לעזור ולפתור את הבעיות והאפליה כלפי העדה האתיופית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הרב הראשי לישראל הרב לאו: אני מבין את התחושות הקשות של בני העדה בעקבות תחושות האפליה אשר התגברו עם מותו הטרגי של סלמון טקה ז"ל, לצערנו ישנם צעירים שלוקחים את הכאב למקומות של אלימות נגד אזרחים וכוחות הביטחון דבר זה הוא פסול, אנשים אחים אנחנו והדרך הנכונה לפתור את הבעיות היא בהידברות הדדית תוך מתן כבוד לאחר."
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
גלגל
והפגיו סומאלים, אריטראים, סודנים, פלשמורה, ניגרים ומסתננים בלתי חוקיים, ולא האתיופים שהלבישו עליהם את האירועים. גם טקה לא היה תלית שכולה לבנה...
16:37 28.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זמירה
הרבנים נראו בארץ עת הזמיר הגיע מוכן להתערב הם. לא אכלו שם דבר מתאמי כשרות שלנו ושלהם
17:12 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנחל
אולי שהקייסים הנכבדים יבקשו סליחה ממיליוני ישראלים שנפגעו מההתפרעות המיותרת ?
15:55 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
האם יעלה על הדעת שרבנים מרוקאים יהיו קמב"צים של מפיונרים ממוצא מרוקאי?
15:05 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
הביאו לכאן עשרות אלפי אנשים שהקשר בינם לבין היהדות הוא קלוש ביותר, עכשיו גם מכשירים את הגרסה המסורסת שלהם ליהדות, עם קייסים ובלי הגמרא.
15:02 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומי
יש קשר אמיץ בין האתיופים לתורה .אין קשר בין האתיופים ליהדות .נחש למה ? אולי תחכים .ביהדות ידועה האימרה נצחוני בני האתיופים לא אמרו זאת מעולם ולמה ?זה כל ההבדל
16:08 04.07.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר