בתוך הדרמה הגדולה של הרחבת הקואליציה וביטול הקדמת הבחירות, נשכח אתמול אירוע די מכונן בפוליטיקה המגזרית.
בסמוך לשעה 23:00 בלילה, חתמו שני יושבי הראש של סיעות הבית היהודי והאיחוד הלאומי על הסכם לריצה תחת רשימה משותפת בבחירות הבאות.
"אנו יושבי ראש סיעות הבית היהודי-מפד"ל החדשה והאיחוד הלאומי מצהירים בזאת כי בבחירות הבאות לכנסת ה-19 נרוץ בעז"ה ברשימה משותפת אחת של הציונות הדתית-מסורתית, בחברות ובנאמנות", כותבים כצל'ה ואורבך.
"מתוך ראיית צורכי הכלל ומתוך אחריות ציבורית נפעל יחדיו למען חיזוק כוחה ועוצמתה של הציונות בתחומי החינוך, ההתיישבות, החברה, הביטחון ובעיצוב דמותה היהודית של המדינה".
"הסכם בין המפלגות ייערך בתום בחירת הנציגים של כל מפלגה בנפרד ויהיה כפוף לאישור יושבי הראש שיבחרו בשתי המפלגות".
לאחר החתימה הרימו שני היו"רים כוסית (ליקר שוקולד) לכבוד האפשרות לאיחוד הכוחות.
[[[http://www.youtube.com/watch?v=upKhxFL64-w&feature=youtu.be]]]
טעון את אישור הרב ליאור
למרות החתימה על ההסכם, עדיין לא ברור כי הוא ייצא לפועל.
השאלה החשובה שלא נדונה בשאלת האיחוד, היא הצטרפותם של אריה אלדד מ'התקווה' ושל מיכאל בן ארי מ'ארץ ישראל שלנו' לרשימה המאוחדת.
הבוקר אומרים בסביבת הרב ליאור ל'סרוגים', כי ההסכם עדיין לא אושר על ידו: "בעוד כמה ימים תשמעו את מה שיש לרב להגיד" אומרים גורמים המקורבים לרב.
בשבוע שעבר, ביטל הרב דב ליאור, אחד מראשי הרבנים של מפלגת תקומה, את האיחוד, בשל נטישת אלדד ובן ארי. כשהוא מבקש למצוא דמות שתחליף את כצ'לה באיוש רשימת תקומה במסגרת האיחוד הלאומי.
כצל'ה עצמו הכחיש את הדברים וטען כי לא יצאה הוראה כזו מהרב ליאור.
דחיית הבחירות, תאפשר למפדל להשלים את הליך הפריימריז לפי לוח הזמנים שנקבע וייתכן שיצטרפו אליו שחקנים חדשים או כאלה שפרשו מהמירוץ, כשהמגעים הממשיים לאיחוד המפלגות יתקבלו רק לאחר בחירת יו"ר חדש למפלגה, באמצע חודש אלול.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
דודו
12:09 10.05.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
14:25 08.05.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נפתלי
ההשתלטות של הרבנים שכל הזמן רוצים שליטה כאילו הם ורק הם קובעים. זה ממש מעיד על אשיות מסוימת מאד. חומר לדאגה.
14:03 08.05.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר