במסיבת העיתונאים השנתית לכתבים הזרים התייחס ראש הממשלה בנימין  נתניהו לפיגוע הירי שהתרחש אמש בו נרצח הרב רזיאל שבח סמוך לחוות גלעד ואמר: "דיברתי היום עם ראש השב"כ. הוא עדכן אותי לגבי החקירה המאומצת שנעשית בעניין הפיגוע הרצחני אתמול. אין לי ספק שזה עניין של זמן שנגיע למרצחים ואני מקווה שלא הרבה זמן. אנו מחויבים לזה".

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2018/01/נתניהו-כתבים-זרים-רצח-רזיאל-שבח.mp4]]]

(צילום: גיל יוחנן)

 נתניהו: "נגיע למרצחים מחוות גלעד"

בהמשך התייסח נתניהו לציוץ החריג שהעלה שגריר ארצות הברית בישראל דיוויד פרידמן ש"אמר את האמת ואמר דברים מאוד חשובים", בירך נתניהו.  "שהממשלה של אבו מאזן תומכת ברוצחים שרוצחים אבא לשישה. אנשים כאלה שיושבים בכלא מקבלים 350 מליון דולר בשנה. זה דבר בלתי נסבל".

במהלך האירוע תקף ראש הממשלה את הכתבים, שהגיעו לאירוע השנתי לציון תחילת השנה האזרחית, ושאל אותם: "כמה מכם דיווחו בסיפור הפיגוע על הכסף שמשלם עבאס למחבלים? כמה מכלי התקשורת שלכם קראו בשנה האחרונה לשלטון האיראני 'מתון'?".

במענה לשאלה, הגיב נתניהו למהלך של האו"ם למנוע תקציבים מארגון הסיוע לפליטים אונר"ו, וציין כי המהלך  לא יביא לקריסת הרשות".לדבריו, "יש להעביר את התקציבים לסוכנות שתטפל בצרכים האמיתיים של פליטים אמיתיים. רק לפלסטינים יש ארגון מיוחד שאמור לפתור את הבעיה, אבל הוא רק מנציח אותה. כמה זמן אונר"א עוד תשרוד עוד 70 שנה?"

מוקדם יותר היום, הגיעו בני אדם הגיעו ללוות את הרב רזיאל ז"ל בדרכו האחרונה, לאחר שאמש נורה למוות על ידי מחבלים בכביש 60, סמוך ליישוב חוות גלעד בשומרון שבה התגורר. לפי בקשת המשפחה,הרב שבח הוא הראשון להיקבר במקום שישמש לאחר מכן כבית עלמין. בלוויה נכחו שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, שר החקלאות אורי אריאל, הרב הראשי דוד לאו והרב הראשי לשעבר ורבה של ירושלים בהווה, שלמה עמאר.

שבח הי"ד אב ל- 6 בן 35 התגורר בחוות גלעד מזה 10 שנים. חבריו מספרים כי היה דמות בולטת בחווה, העביר שיעורים לילדים בישוב וכונן במגן דוד אדום שאף התנדב במחלקת הרפואה של המועצה האזורית שומרון, על כך קיבל תעודת הצטיינות. ב שנים האחרונות עבר את מבחני ההסמכה לרבנות לצד הכשרה כשוחט וכמוהל.

"רזיאל ביקש שאם יקרה לו משהו, שהוא ייקבר בחוות גלעד", אמרה אלמנתו, יעל. "החלטנו יחד עם המשפחה לקבור את רזיאל, בעלי היקר והאהוב, ביישוב חוות גלעד שבו פעל. אנחנו מכבדים את בקשתו ונקבור אותו ביישוב שהוא כל כך אהב ופעל בו. זו הייתה צוואתו"