פשטידת גבינות ותפוחי אדמה

פשטידה לחגוג איתה (צילום:שטארסטוק)

פשטידה מהירה וטעימה שהילדים והמבוגרים יאהבו כאחד

מצרכים:
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 בצל בינוני
3 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1 גביע לבן
1/2 חבילת גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות ואת הבצל פורסים לטבעות

3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.

4. לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.

5. מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

6. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.

7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה ומגישים


פיצה מרהיבה וטעימה

הכי פשוט, הכי טעים- למתכון המלא לחצו כאן


לזניה תרד וגבינות

מתכון מאת השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים

לזניה כמו מקצוענים(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
דפי לזניה
קילו עלי תרד טריים
10 ביצים
חצי גבינת ריקוטה
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה
חצי חבילה גבינת שמנת
שמנת מתוקה
בצל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה ולאחר מכן מוסיפים את העלים השטופים, מבשלים במשך 5 דקות עד לריכוך ומסננים