שר הבטחון אביגדור ליברמן הגיע ביום חמישי האחרון לבית משפחת טהרלב בטלמון, שבנה אלחי הי"ד נרצח בפיגוע דריסה בצומת עפרה, ושמע מבני המשפחה עדות מהרגעים שאחרי הדריסה בהם המחבל ידע שלא יירו בו בגלל פרשת אזריה.

"המחבל ישב ברכב בידיים מורמות ומלמל שהוא מצטער", צוטט אחד מבני המשפחה ב'ישראל היום'.

איתם, אחיו של אלחי, הבהיר כי "אי אפשר שדברים כאלה יימשכו, שאדם בא והורג חיילים והוא יודע שלא יכולים לעשות לו כלום. הוא יוצא עם הידיים עליו. הוא יודע שהוא ימשיך לחיות בכלא. אני לא יודע מה אפשר לעשות לו. אנחנו לא יכולים להיות המערב הפרוע, אנחנו לא יכולים להרוג כל אחד. אי אפשר, אסור לעשות דבר כזה. אני לא יודע מה כן".

בתגובה הבהיר ליברמן כי "צריך למנוע את זה קודם כל, וגם אלו שנתפסים – אסור שהם ייצאו". אביו של אלחי, הרב אהד, ביקש מליברמן לשמור על צה"ל: "הצבא זה הישות הכי חשובה היום בחברה בישראל".

בתוך כך, הרב שמואל אליהו, סיפר כי במהלך פיגוע הדריסה בצומת עפרה במהלכו נרצח סמל אלחי טהרלב הי"ד, התקשר אליו אדם שנכח בזירת הפיגוע ותהה האם הוא יכול לירות במחבל.

צפו בדבריו של הרב אליהו