אין ספק שהדבר המרשים ביותר במסעדת השף הבשרית 'ורנדה' השוכנת במלון מצודת דוד בירושלים, הוא הנוף של מרפסת המסעדה. בין אם זה בשעות האור או החושך (תגיעו קצת לפני השקיעה ותרוויחו את שניהם), לשבת לארוחה טעימה אל מול העיר העתיקה ומגדל דוד זה חוויה מיוחדת.

גם המסעדה עצמה יודעת כי הנוף הוא אחד הנכסים החשובים לה, ועריכת השולחנות מסודרת כך שבמשך הארוחה תהיו עם הפנים לנוף המהפנט. תפריט המסעדה לא גדול מידי, אך מצליח לנגוע בכל המנות ולא מרגישים שחסר משהו.

המנות של ורנדה

מבין מנות הפתיחה ניסינו את קרואסון האסאדו (75 ש"ח) שמורכב מאסאדו שפונדרה מעושן ומפורק, שמוגש בתוך קרואסון מלוח עם איולי פלפלים מעושנים, בצל, חסה, צ'ימיצ'ורי וקריספי כרישה.

למרות שמדובר במסעדת שף יוקרתית, היה מאתגר מידי שלא ללכלך את הידיים, וללקק את האצבעות מהטעם הממכר של האסאדו, שמשתלב נהדר עם האיולי והצ'ימיצ'ורי.

במסגרת המנות הבשריות בחרנו שתי מנות קלאסיות: צ'יקן סאטה ונקניקיות מצודת דוד (155 ש"ח כל אחת), שהגיעו בהגשה מהפנטת על מגש עץ עם מנגלים קטנים. שימו לב שהבשר המשיך להתבשל בזמן שישב על השולחן מולנו, אבל אין צורך למהר ולאכול את המנות, אלא רק להוריד אותן לצלחת.

שיפודי הפרגית הגיעו לצד אורז לבן, חסה פריכה ורוטב מיוחד של קארי, חמאת בוטנים וחלב קוקוס, ובהמלצת השף איגדנו את הבשר, הרוטב, והחסה לביס אחד טעים ומיוחד. השילוב בין חמאת הבוטנים לבשר מקורי ומפתיע, אך גם מי שפחות יתחבר יהנה מבשר איכותי וטעים.

מנת הנקנקיות הגיעה ביחד עם טבעות בצל (כאלו אמיתיות שאכן עשויות מרצועות הבצל), רוטב חרדל דיז'ון ופירה. הנקניקיות לא פיקנטיות, ואולי חבל, אבל משתלבות נהדר עם הרוטב הקלאסי והקריספיות של הטבעות.

החלק המפתיע במנה היה בכלל הפירה, שאם לא היינו יושבים במסעדה בשרית כשרה היה אפשר לטעות ולחשוב כי מדובר בפירה חלבי עם חמאה. כמובן כי לצד כל המנות תוכלו לבחור לעצמכם משקה מתפריט עשיר, שכולל משקאות קלים, יינות אדומים ולבנים, בירות, אלכוהול וקוקטיילים.

הקינוחים

בדומה לתפריט הראשי, גם תפריט הקינוחים לא רחב במיוחד וכולל ארבע מנות במחיר קבוע (55 ש"ח). ניסינו את קראמבל התפוחים וקינוח ה"סניקרס", אבל לא ציפינו ליותר מידי, שכן מדובר בקינוחי פרווה. הסניקרס, שהגיע מרשים במיוחד, עמוס בגלידה, שוקולד וגאנש היה מתוק וקלאסי, אבל גם אחד כזה שמאוד קשה לסיים בלי כוס מים.

ובאשר לקארמבל, בניגוד לקינוחים אחרים דומים שיצא לנו לטעום, התפוחים פה לא היו חתוכים דק ומדובר בחתיכות גדולות פריכות וטעימות. המנה מגיעה עם כדור גלידה מעליה, שבקיץ הישראלי נמס מהר יותר מהרגיל ומתפרס על כל המנה, מה שמונע מאיתנו להחליט על האיזון בין שני חלקי המנה והטעמים שלה.

'ורנדה' היא אכן מסעדה מוצלחת וטעימה, אך כיאה למסעדת שף מעט יקרה למרות שאין זו סיבה לפספס הזדמנות להגיע אליה. חכו ליום הולדת, יום נישואים או סתם סיבה אחרת לצאת ולחגוג, ונצלו את המאורע להגיע למרפסת היפה בירושלים לארוחה מהנה ומיוחדת.