מבזקים
סרוגים

אחרי הכיבוש: סעודיה יוצאת במתקפה נגד ישראל

הסכם השלום מתרחק? אחרי שישראל ניצלה את המצב בסוריה וכבשה את החרמון הסורי, סעודיה מגנה את המהלך וטוענת כי ישראל מחבלת בסיכויים של סוריה להשיב לעצמה ביטחון

יאיר אמר | חדשות סרוגים
ט' כסלו התשפ"ה
אחרי הכיבוש: סעודיה יוצאת במתקפה נגד ישראל

משרד החוץ של סעודיה התייחס אמש (שני) לכיבוש ישראל את החרמון הסורי וכתבה כי "סעודיה מגנה את ההשתלטות הישראלית על אזור החיץ ברמת הגולן – וטוענת כי הדבר משקף את נחישותה לחבל בסיכוייה של סוריה להשיב לעצמה ביטחון, יציבות ואת השלמות הטריטוריאלית שלה".

נזכיר כי שלשום (ראשון), אחרי נפילת משטר אסד, כוחות צה"ל השתלטו על מוצב ג'בל א-שיח שבחרמון הסורי, זאת לאחר שכוחות צבא אסד נסוגו ממנו. במקביל, ברשת "אל חדת" הסעודית נטען כי "הצבא הישראלי השתלט על אתרים באזור התפר של קו הפסקת האש בין ישראל לסוריה".

תוך 48 שעות: ישראל השמידה את צבאו של אסד
תוך 48 שעות: ישראל השמידה את צבאו של אסדצילום: תוך 48 שעות: ישראל השמידה את צבאו של אסד

במקביל, המרכז הסורי לזכויות אדם טען כי "ישראל חדרה לנקודות שונות באזור הכפרי של קוניטרה באמצעות טנקים ומשוריינים". בכלי התקשורת המזוהים עם האופוזיציה הסורית דווח כי נערכים שיחות על הסכם בין רוסיה לישראל, במסגרתו אתרים אסטרטגיים באזורים הכפריים של דרעא וקוניטרה ימסרו לכוחות ישראלים.

 

החרמון הסורי ישראל סעודיה