מחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל פרסמה את עדכון הכשרות השבועי שלה. פרשת הנקניקיות לא הגיעה לעדכון, אבל בעיה מטרידה אחרת עלתה – טיולים של וועדי עובדים.

הסיפור הוא תערובת של ניסיון לחסוך כמה שקלים מצד מארגני הטיול, רמאות מצד בעלי המסעדות ותמימות של המטיילים שלא יודעים מה בדיוק מאכילים אותם.

לאחרונה התקבלו במחלקת הכשרות, מספר תלונות שהופכות לתופעה. ועדי עובדים מקיימים טיולים לעובדי החברות ואת ארוחת הצהרים הם מביאים ממסעדות וקיטרינגים מהמגזר הלא יהודי.

לשאלת המטיילים, לגבי כשרות הארוחה, עונים בעלי הקייטרינג, כי המזון כשר תוך הצגת מסמכים מטעים ותעודות מזוייפות. מיותר לציין כי ברוב המקרים הציבור נכשל באכילת נבלות וטרפות.

לאחרונה אירעה תקלה חמורה, בה קבוצה סעדה במסעדת ה"כפרייאדה" בבית ג'אן, בהסתמכה על תעודת הכשרות התלויה במקום. אלא שהתעודה הייתה ישנה, שלא חודשה במשך תקופה ארוכה. המזון אשר הוגש במקום יצא מהמטבח ללא הכשר והשגחה.

במחלקת הכשרות של הרבנות מבקשים מהציבור להקפיד ולדרוש תעודות כשרות ברות תוקף המתייחסות לכלל השבוע. במקרים של חשד קל, מומלץ להתקשר אל המשגיח המקומי ששמו ומספר הטלפון שלו מצוינים בתעודה, על מנת לוודא כי האירוע מפוקח ע"י הרבנות המקומית.