מבזקים
סרוגים

"א' אש, ב' בלון" צפו בשיר מחאה של ילדי עוטף עזה

לקראת פתיחת שנת הלימודים, ולצד ההסלמה הנמשכת בדרום, סרטון חדש עם שיר הילדים המוכר אלף בית (א' אוהל, ב' זה בית..) בגרסת ילדי עוטף עזה- צפו

כ"ו אב התשע"ט
"א' אש, ב' בלון" צפו בשיר מחאה של ילדי עוטף עזה

הבוקר (שלישי) התפרסם סרטון בו מופיעים ילדי עוטף עזה ושרים את שיר ה- א'-ב' המוכר (של נעמי שמר), בגירסא שלהם המשלבת מושגים מעולמם של ילדי הדרום.

הסרטון נראה כמו כל קלטת ילדים מוכרת, אלא שבמקרה זה שינו הילדים את המילים וסיפרו על מצוקתם. כך למשל הם שרים: "א'- אש, ב' בלון, ג'- זו גדר גדולה, מהי ד' ? זוהי דלת, רק הפעם של ממ"ד". בסרט משתתפים ילדים בגילאי 7-11, כשמטרתו היא לחשוף לציבור הרחב עד כמה שונות שנות הילדות בין ילדי עוטף עזה ליתר הילדים בישראל, ולקדם את הדרישה לאפשר לאותם ילדים לחיות חיים נורמאליים.

בניגוד למה שאומרים לנו, דווקא יש תשובה לטרור
בניגוד למה שאומרים לנו, דווקא יש תשובה לטרורצילום: בניגוד למה שאומרים לנו, דווקא יש תשובה לטרור

הסרטון הופק ע"י הפרויקט לניצחון ישראל אשר מוביל בשבועות האחרונים קמפיין הקורא לממשלת ישראל הנכנסת להגיע להכרעה מול החמאס והפסקה של המדיניות הפייסנית של ממשלות ישראל מול הסרבנות הפלסטינית.

 

הסלמה בדרום עוטף עזה