תפריט

מבזקים
בנט ממשיך לתקוף את נתניהו: "לא הסיר את המאמר המחפיר" אחרי יותר משבוע: נעצר חשוד בתקיפת הח"כ מש"ס בעקבות תיעוד החיילים: כך מחבלי חמאס השביתו טנקים בעוטף עזה שריפה נרחבת פרצה בחיפה, 9 צוותי כיבוי במקום בצל ההפרות: משלחת חמאס תגיע לקהיר לדון בהמשך הפסקת האש יותר משבוע אחרי השחרור האחרון: לא יתקיימו היום חיפושים בעזה פפ גווארדיולה: "איך נתנו לישראל להשמיד עם שלם?" ספרי תורה חוללו בבית כנסת בשרון: "פשע מתועב" בתום מצוד של 24 שעות: 17 מחבלים מהמנהרה ברפיח חוסלו ונלכדו אריאל: ילד בן 6 במצב קשה אחרי שהחליק מאופניים אירוע אלימות ביפו: צעיר בן 25 נפצע קשה זה שם השבט החדש בתנועת אריאל ממדאני טען שישראל מבצעת רצח עם - וזו התגובה המאכזבת של טראמפ נתניהו: "חמאס הפר את ההסכם; בתגובה חיסלנו חמישה בכירים" מגיש חדשות 12 חושף: "פחדתי לפגוע בילדים, בעצמי" בנט תוקף את נתניהו: "נותן לגיטימציה למגזין האנטישמי" מהפך חד: ירידה בטמפ'; גשם ושטפונות: תחזית מזג אוויר לא רק בעזה: חיל האוויר תקף בדרום לבנון במשטרה תוקפים את אתר מאקו: "מנסים לייצר פאניקה בציבור" אחרי ירי של חמאס לעבר כוח צה"ל: חיסול בכירים ברצועת עזה בנט ממשיך לתקוף את נתניהו: "לא הסיר את המאמר המחפיר" אחרי יותר משבוע: נעצר חשוד בתקיפת הח"כ מש"ס בעקבות תיעוד החיילים: כך מחבלי חמאס השביתו טנקים בעוטף עזה שריפה נרחבת פרצה בחיפה, 9 צוותי כיבוי במקום בצל ההפרות: משלחת חמאס תגיע לקהיר לדון בהמשך הפסקת האש יותר משבוע אחרי השחרור האחרון: לא יתקיימו היום חיפושים בעזה פפ גווארדיולה: "איך נתנו לישראל להשמיד עם שלם?" ספרי תורה חוללו בבית כנסת בשרון: "פשע מתועב" בתום מצוד של 24 שעות: 17 מחבלים מהמנהרה ברפיח חוסלו ונלכדו אריאל: ילד בן 6 במצב קשה אחרי שהחליק מאופניים אירוע אלימות ביפו: צעיר בן 25 נפצע קשה זה שם השבט החדש בתנועת אריאל ממדאני טען שישראל מבצעת רצח עם - וזו התגובה המאכזבת של טראמפ נתניהו: "חמאס הפר את ההסכם; בתגובה חיסלנו חמישה בכירים" מגיש חדשות 12 חושף: "פחדתי לפגוע בילדים, בעצמי" בנט תוקף את נתניהו: "נותן לגיטימציה למגזין האנטישמי" מהפך חד: ירידה בטמפ'; גשם ושטפונות: תחזית מזג אוויר לא רק בעזה: חיל האוויר תקף בדרום לבנון במשטרה תוקפים את אתר מאקו: "מנסים לייצר פאניקה בציבור" אחרי ירי של חמאס לעבר כוח צה"ל: חיסול בכירים ברצועת עזה
סיפור נאה לסוכות: למה לולב צריך אגד

סיפור נאה לסוכות: למה לולב צריך אגד

ערב חג סוכות הולך לו יהודי בין דוכני שוק ארבעת המינים, כולם שמחים וממהרים, ואווירת ערב חג שולטת בכיפה, ורק הוא אינו שמח, אלא דאגה עמוקה נטועה בלבו. (סיפור ליטאי)
קרא עוד

עוד כתבות

זהירות: חשמל זה לא עוד קישוט לסוכה

זהירות: חשמל זה לא עוד קישוט לסוכה

לקראת חג הסוכות מזכירים בחברת החשמל את כללי הבטיחות בסוכה. בגלל שהסוכה היא דירת עראי, יש המשתמשים בציוד שאינו בטיחותי. עיקר הסכנות, מגע עם הסכך בעמודי חשמל, שימוש בכבל מאריך קרוע והרטבות השקעים מהטל או מהגשם.

הראי"ה קוק הזהיר מהימים שבין יום כיפור לסוכות

הראי"ה קוק הזהיר מהימים שבין יום כיפור לסוכות

"לפעמים על ידי שמתאמצים להיות מודבק ברוחניות עליונה, מתרוממים כל כוחות החיים הרוחניים למעלה בעולם המחשבה העליונה, והגוף נעזב מן הנשמה, ועל ידי זה המידות הרעות שולטות בו.", הרב יעקב פילבר מסביר ממה הזהיר הראי"ה קוק בימים אלה.

אנדרדוס – מערבה מכאן

אנדרדוס – מערבה מכאן

חבורת ההומור אנדרדוס משחררת סרטון חדש לרשות הרבים, כשהפעם הם עוסקים בנושא הרגיש בו אדם חילוני הנוסע בשבת מבקש מכם עזרה בלהגיע לאיילון דרום. איך לעזור בלי לעזור?

קריקטורה לכבוד שבת: פרשת האזינו

קריקטורה לכבוד שבת: פרשת האזינו

המאייר אלחנן בן-אורי מציג בכל שבת קריקטורה הומוריסטית המציגה את אחד מהפסוקים המופיעים בפרשת השבוע . נסו למצוא בעצמכם את הפסוק עליו מכוון הציור. הפתרון השבוע הוא בן 6 מילים.

סוכות: יוצאים החוצה כדי להגיע פנימה

סוכות: יוצאים החוצה כדי להגיע פנימה

ב'הפוך על הפוך' דוקא הישיבה בסוכה, כשאנו חשופים אל החוץ, אל הטבע ואל הבריאה, מנתקת אותנו מכבלי הטכנולוגיה, ומהעיסוק המתמיד במה שמחוץ לנו, ומאפשרת לנו להתחבר סוף סוף אל פנימיותנו.

הרב יונה מצגר על הרב אבינר: אחד מסגניו של הרב אלישיב

הרב יונה מצגר על הרב אבינר: אחד מסגניו של הרב אלישיב

הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר סיפר על אישיותו של הרב אלישיב זצ"ל בישיבת עטרת ירושלים והזכיר לתלמידים כי "בבית של הרב אלישיב כשאמרו הרב התכוונו לרב קוק". הרב מצגר הוסיף כי בציונות הדתית יש גדולים שמצטנעים, וכשהוא פונה לרב אבינר כינה אותו "ספר תורה שמהלך על שתיים".

לא צריך לקטוף: מוקדי חלוקת סכך בחינם בכל הארץ

לא צריך לקטוף: מוקדי חלוקת סכך בחינם בכל הארץ

כדי למנוע כריתות עצים, קוראים יערני קק"ל לציבור לבוא ולקחת סכך בנקודות החלוקה ללא תשלום. חלוקת הסכך תתבצע היום ביער בן שמן וביער אלעד. בנוסף יחלקו העיריות גזם של עצי תמרים במגוון מוקדים ברחבי הארץ כולל בתל אביב. רשימת המוקדים בתוך הכתבה.

איך לחנך את הילדים?

איך לחנך את הילדים?

שתי גישת חינוכיות עולות לכותרות חדשות לבקרים- האחת, רואה בשורש המילה חינוך את המילה מחנה ומתאפיינת בהסתגרות ובמניעת מגע עם הסביבה. הגישה השנייה היא גישת החן, בו ההורים מציגים לילד את העולם בגישה פתוחה ללא גבולות. בפרשת השבוע אנו לומדים על הגישה השלישית, גישת הרחמים, המאוזנת והמאזינה.

גמר חתימה טובה לכל גולשינו יחד עם כל עם ישראל

גמר חתימה טובה לכל גולשינו יחד עם כל עם ישראל

ערב יום הכיפורים תשע"ב מאחלת מערכת 'סרוגים' גמר חתימה לכל גולשינו. כהכנה ליום הקודש אנו מביאים שני קטעים מתוך תפילות יום הכיפורים. "אל נורא עלילה" של עדות המזרח בביצוע התזמורת האנדלוסית, ו"ונתנה תוקף" של עדות אשכנז בביצוע דודו פישר. שיתקבלו תפילותנו לרצון.

בשפה ברורה: הלכות יום הכיפורים לפי מנהגי כל העדות

בשפה ברורה: הלכות יום הכיפורים לפי מנהגי כל העדות

עד מתי מותר לאכול סעודה מפסקת? האם מברכים על הדלקת הנרות ביום הכיפורים? מתי מברכים שהחיינו? מאיזה גיל צריך לחנך את הילדים לצום? האם מותר להשתמש בדיאודורנט? לקראת היום הקדוש, הרב חננאל זייני מסכם את כל מה שצריך לדעת מבחינה הלכתית לקראת יום הכיפורים.

הרב עמאר לתלמידים: אשריכם ואשרי הרבנים שלכם

הרב עמאר לתלמידים: אשריכם ואשרי הרבנים שלכם

15,650 דפי גמרא נלמדו השנה בפרויקט 'יגדיל תורה' של מרכז ישיבות בני עקיבא, בו לומדים תורה לשמה מעבר למסגרת הלימודים. הרב שלמה עמאר לא נשאר אדיש וברך את התלמידים. הרב חיים דרוקמן הוסיף: "אתם בלימוד התורה שלכם, בלימוד הגמרא, אתם ממליכים בכל יום את הקב"ה על העולם כולו."

טיפים למתקשים לצום: מה כדאי לאכול בסעודה מפסקת

טיפים למתקשים לצום: מה כדאי לאכול בסעודה מפסקת

איה פודה, תזונאית מומחית עורכת רשימה שתקל עליכם את הצום. מסתבר שלא טוב להפריז באכילה לפני הצום, וכדאי לאכול בארוחה המפסקת אורז ובשר. עוד ברשימת הלא מומלצים: מתוק, מלוח וקפאין, מזגן דווקא מומלץ מאוד. ובסוף הצום אחרי ההבדלה: תה וקרקר ולנוח קצת לפני שמתחילים לאכול.

הימין על ההתנתקות של ברק: האיש מטורף התוכנית הזויה

הימין על ההתנתקות של ברק: האיש מטורף התוכנית הזויה

בימין תוקפים את תכניתו של שר הבטחון להתנתקות חד צדדית מיו"ש: "עצוב לראות שאהוד ברק, גרוטאה פוליטית שבקושי מתקרב לאחוז החסימה, גונב רעיונות הזויים מגרוטאה פוליטית אחרת – קדימה", אומרים בשדולת ארץ ישראל. "ברק משחק בחייהם של אלפי ישראלים" אומרים בליכוד.