זהירות: חשמל זה לא עוד קישוט לסוכה
לקראת חג הסוכות מזכירים בחברת החשמל את כללי הבטיחות בסוכה. בגלל שהסוכה היא דירת עראי, יש המשתמשים בציוד שאינו בטיחותי. עיקר הסכנות, מגע עם הסכך בעמודי חשמל, שימוש בכבל מאריך קרוע והרטבות השקעים מהטל או מהגשם.
לקראת חג הסוכות מזכירים בחברת החשמל את כללי הבטיחות בסוכה. בגלל שהסוכה היא דירת עראי, יש המשתמשים בציוד שאינו בטיחותי. עיקר הסכנות, מגע עם הסכך בעמודי חשמל, שימוש בכבל מאריך קרוע והרטבות השקעים מהטל או מהגשם.
"לפעמים על ידי שמתאמצים להיות מודבק ברוחניות עליונה, מתרוממים כל כוחות החיים הרוחניים למעלה בעולם המחשבה העליונה, והגוף נעזב מן הנשמה, ועל ידי זה המידות הרעות שולטות בו.", הרב יעקב פילבר מסביר ממה הזהיר הראי"ה קוק בימים אלה.
חבורת ההומור אנדרדוס משחררת סרטון חדש לרשות הרבים, כשהפעם הם עוסקים בנושא הרגיש בו אדם חילוני הנוסע בשבת מבקש מכם עזרה בלהגיע לאיילון דרום. איך לעזור בלי לעזור?
המאייר אלחנן בן-אורי מציג בכל שבת קריקטורה הומוריסטית המציגה את אחד מהפסוקים המופיעים בפרשת השבוע . נסו למצוא בעצמכם את הפסוק עליו מכוון הציור. הפתרון השבוע הוא בן 6 מילים.
אמש נאם ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעצרת האו"ם כשהוא מתייחס בעיקר לעצור את תכנית הגרעין של איראן. "עם ישראל חי והמדינה היהודית תתקיים לעד" אמר נתניהו. הנאום המלא.
מהדורת השבט 157 עם כתבנו בונה עדר המסביר כיצד מחשבים מספרי מפדינים. חליל מג'נון, השר המצרי לענייני קונספירציות וכתבתנו לענייני מחדלים יבבה בן דוד מגנים על הכבוד המצרי לכבוד חגיגות מלחמת אוקטובר המתקרבות.
ב'הפוך על הפוך' דוקא הישיבה בסוכה, כשאנו חשופים אל החוץ, אל הטבע ואל הבריאה, מנתקת אותנו מכבלי הטכנולוגיה, ומהעיסוק המתמיד במה שמחוץ לנו, ומאפשרת לנו להתחבר סוף סוף אל פנימיותנו.
לרגל חג הסוכות הקרב ובא משחרר מרדכי יצהר סינגל ראשון מתוך אלבום חדש שבדרך. בשיר העוסק באושפיזין הוא מארח את חבריו סיני תור וביני לנדאו, חברי ילדות שלו.
עלייה ניכרת במספר הסטודנטים לתואר שני ביהדות ב'מכון לנדר – המרכז האקדמי ירושלים' לקראת שנת הלימודים תשע"ג שתפתח לאחר החגים. במכון מסבירים- השם מושך את הסטודנטים.
הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר סיפר על אישיותו של הרב אלישיב זצ"ל בישיבת עטרת ירושלים והזכיר לתלמידים כי "בבית של הרב אלישיב כשאמרו הרב התכוונו לרב קוק". הרב מצגר הוסיף כי בציונות הדתית יש גדולים שמצטנעים, וכשהוא פונה לרב אבינר כינה אותו "ספר תורה שמהלך על שתיים".
רבנים 'בית ההוראה לענייני ציבור' בראשות הרב דוב ליאור שגרו מכתב חיזוק לראש הממשלה לפני נסיעתו לעצרת האו"ם: "הופעתך באומץ ובגבורה הינה זקיפות קומתם של ישראל בדור התקומה".
כדי למנוע כריתות עצים, קוראים יערני קק"ל לציבור לבוא ולקחת סכך בנקודות החלוקה ללא תשלום. חלוקת הסכך תתבצע היום ביער בן שמן וביער אלעד. בנוסף יחלקו העיריות גזם של עצי תמרים במגוון מוקדים ברחבי הארץ כולל בתל אביב. רשימת המוקדים בתוך הכתבה.
שתי גישת חינוכיות עולות לכותרות חדשות לבקרים- האחת, רואה בשורש המילה חינוך את המילה מחנה ומתאפיינת בהסתגרות ובמניעת מגע עם הסביבה. הגישה השנייה היא גישת החן, בו ההורים מציגים לילד את העולם בגישה פתוחה ללא גבולות. בפרשת השבוע אנו לומדים על הגישה השלישית, גישת הרחמים, המאוזנת והמאזינה.
ערב יום הכיפורים תשע"ב מאחלת מערכת 'סרוגים' גמר חתימה לכל גולשינו. כהכנה ליום הקודש אנו מביאים שני קטעים מתוך תפילות יום הכיפורים. "אל נורא עלילה" של עדות המזרח בביצוע התזמורת האנדלוסית, ו"ונתנה תוקף" של עדות אשכנז בביצוע דודו פישר. שיתקבלו תפילותנו לרצון.
עד מתי מותר לאכול סעודה מפסקת? האם מברכים על הדלקת הנרות ביום הכיפורים? מתי מברכים שהחיינו? מאיזה גיל צריך לחנך את הילדים לצום? האם מותר להשתמש בדיאודורנט? לקראת היום הקדוש, הרב חננאל זייני מסכם את כל מה שצריך לדעת מבחינה הלכתית לקראת יום הכיפורים.
15,650 דפי גמרא נלמדו השנה בפרויקט 'יגדיל תורה' של מרכז ישיבות בני עקיבא, בו לומדים תורה לשמה מעבר למסגרת הלימודים. הרב שלמה עמאר לא נשאר אדיש וברך את התלמידים. הרב חיים דרוקמן הוסיף: "אתם בלימוד התורה שלכם, בלימוד הגמרא, אתם ממליכים בכל יום את הקב"ה על העולם כולו."
במעמד מיוחד בקיבוץ משואות יצחק הובאו אתמול לקבורה ספרי תורה עתיקים בני 150 שנה שבלו. חלק מהספרים מגיע משרידים של קהילות שבעצמן נשרפו למוות.
איה פודה, תזונאית מומחית עורכת רשימה שתקל עליכם את הצום. מסתבר שלא טוב להפריז באכילה לפני הצום, וכדאי לאכול בארוחה המפסקת אורז ובשר. עוד ברשימת הלא מומלצים: מתוק, מלוח וקפאין, מזגן דווקא מומלץ מאוד. ובסוף הצום אחרי ההבדלה: תה וקרקר ולנוח קצת לפני שמתחילים לאכול.
הרב שלמה אישון, ראש מכון כת"ר מפרסם התייחסות בעניין שעון קיץ: "אף שאורכו של צום יום הכיפורים לא משתנה קשה יותר מבחינה פסיכולוגית לסיים את הצום שעה מאוחר יותר".
בימין תוקפים את תכניתו של שר הבטחון להתנתקות חד צדדית מיו"ש: "עצוב לראות שאהוד ברק, גרוטאה פוליטית שבקושי מתקרב לאחוז החסימה, גונב רעיונות הזויים מגרוטאה פוליטית אחרת – קדימה", אומרים בשדולת ארץ ישראל. "ברק משחק בחייהם של אלפי ישראלים" אומרים בליכוד.